Rano jak wstaje mam śpiochy w koncikach oczu, ale nawet jak umyje oczka dokladnie to w trakcie dnia tez robia mi sie te spiochy i co jakis czas musze przecierac konciki oczu. Jest na to jakas rada ? Ma ktos podobnie ?
...
Napisał(a)
Oczy nasze bez wątpienia są jednym z ważniejszych organów. Nie są one niezbędne dla życia, ale w znacznym stopniu pomagają funkcjonować w prawidłowy sposób i ułatwić wiele czynności, takich jak nauka czytania, obserwowanie innych, nauka, praca, czy różne czynności związane z hobby. Bez wątpienia są one dla nas bardzo ważne i należy dbać o ich zdrowie.
Popularne wśród większości osób śpiochy w oczach nie są na szczęście niczym niebezpiecznym. Są one po prostu naszymi łzami. Jest to zaschnięta wydzielina produkowana najczęściej w nocy przez gruczoły łzowe. W wyniku tego, że nasze oczy potrzebują odpowiedniego nawodnienia, dochodzi do zwiększonego wydzielania wydzieliny łzowej. W związku z tym, że śpiąc, nie przecieramy oczu, ani nie przemywamy ich, wydzielina ta zasycha i powstają popularne śpiochy. Nie musisz więc się nimi przejmować, ponieważ są pod względem fizjologicznym całkiem normalnym zjawiskiem.
Podczas snu gruczoły wydzielają sporo łez, a w wyniku tego, że nie mrugamy, łzy te nie mają jak wysychać, przez co wydzielina próbuje się wydostać przez szczeliny wokół powieki. Zasycha ona i powstają śpiochy. Nie ma więc czym się przejmować. Jeżeli doskwierają Ci one w ciągu dnia, to wydaje się dość dziwne. W takiej sytuacji możesz spróbować częściej przemywać oczy lub ewentualnie skonsultować to z lekarzem, który przepisze Ci jakieś krople.

Popularne wśród większości osób śpiochy w oczach nie są na szczęście niczym niebezpiecznym. Są one po prostu naszymi łzami. Jest to zaschnięta wydzielina produkowana najczęściej w nocy przez gruczoły łzowe. W wyniku tego, że nasze oczy potrzebują odpowiedniego nawodnienia, dochodzi do zwiększonego wydzielania wydzieliny łzowej. W związku z tym, że śpiąc, nie przecieramy oczu, ani nie przemywamy ich, wydzielina ta zasycha i powstają popularne śpiochy. Nie musisz więc się nimi przejmować, ponieważ są pod względem fizjologicznym całkiem normalnym zjawiskiem.
Podczas snu gruczoły wydzielają sporo łez, a w wyniku tego, że nie mrugamy, łzy te nie mają jak wysychać, przez co wydzielina próbuje się wydostać przez szczeliny wokół powieki. Zasycha ona i powstają śpiochy. Nie ma więc czym się przejmować. Jeżeli doskwierają Ci one w ciągu dnia, to wydaje się dość dziwne. W takiej sytuacji możesz spróbować częściej przemywać oczy lub ewentualnie skonsultować to z lekarzem, który przepisze Ci jakieś krople.

Moderator działu Odżywianie
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
tez to mam, ale w niczym mi to nie przeszkadza :P
Grzeczne dziewczynki idą do nieba, niegrzeczne dziewczynki idą gdzie chcą!
dzien bez keczupu jest dniem straconym - mejd baj ikonka ®
...
Napisał(a)
ja w ciagu dnia chyba nie... moze masz zmeczone oczy i trzeba by zakladac takie maski ?
sama nie wiem ... 

...
Napisał(a)
ja mam tak tylko z rana tak do poludnia potem juz nie
mi to jakos nie przeszkadza !

...
Napisał(a)
"śpiochy w oczach"
??? O jakie śpiochy chodzi???

Kris
"Cierpliwość to zaleta która wypłaca wysokie dywidendy."
...
Napisał(a)
No o śpiochy takie gluty
ja rano dokladnie myje oczka nawet takim patyczkiem kosmetycznym czyszcze konciki i te wszystkie zakamarki, ale i tak w ciagu dnia znow mi sie zrobia te holerne spiochy, bo podczas mrugania zbieraja sie one z calego oka do rowkow. Moze jakies krople oczyszczajace stosowac czy cos ??

...
Napisał(a)
Być może bym wiedział gdybym to miał... powaznie nie słyszałem o tym terminie, może jest jeszcze inna nazwa...
Kris
...
Napisał(a)
Czyli tu chodzi o ropę która się zbiera w oczach. ???Dobrze rozumiem???
1
Kris
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!