Szacuny
32
Napisanych postów
167
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
2549
Cześć,
W internecie widzę wiele odpowiedzi na to pytanie ale wszędzie inną odpowiedz , za 3 tygodnie mam termin na tatuaż dokładnie przedramię zewnętrzne lekko też pewnie najedzie na łokieć. Projekt dość spory więc troszkę się bedzie goić choć poprzednia ręka dość szybko się goiła. Jaką zrobilibyście przerwę od treningów po tatuażu w tym miejscu? Miejsce aż tak się nie rozciąga podczas ćwiczeń i myślę nad przerwą 3-4 dni
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
9152
Napisanych postów
83455
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
705602
Przedramię to miejsce gdzie cały czas mięsień pracuje , tutaj zrobiłbym z tydzień przerwy . Ja osobiscie robię 2 dni przerwy i trenuje , ale dobieram odpowiednio ćwiczenia
Szacuny
6313
Napisanych postów
78010
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766861
Myślę, że skoro masz wizytę u tatuażysty, to w miarę rozsądnym wydaje się to, aby w jej trakcie sypać o to właśnie jego. Osoba, która będzie wykonywała tatuaż najlepiej będzie wiedziała ile dni przerwy od aktywności fizycznej warto zrobić. Zależne będzie to również od tego, jak tatuaż będzie się goił, a może być różne.
Nie pozostaje nic innego, jak zrobić sobie około 7-10 dni strategicznego roztrenowania i diet break na okres gojenia się miejsca tatuażu i tyle. Polecam na przyszłość wplatać strategiczne roztrenowanie właśnie w takie sytuacje. Oczywiście wiedząc o nich dużo wcześniej.
Szacuny
2518
Napisanych postów
8349
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
100375
To wszystko zależy od osoby, każdy inaczej reaguje na ból związany z dziaraniem oraz każdemu inaczej regenruje się skóra po takim dziaraniu, ja miałem robione całe przedramię wokół i po dwóch dniach robiłem już normalny trening siłowy, bo już nic się tam nie działo, znam przypadki gdzie gość miał dość dużą dziarę na plecach robioną i na drugi dzień już trenował xd
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12435
Napisanych postów
161881
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240210
Wszystko zalezy od okolicy tak naprawdę. Jeżlei robimy w miejscu, gdzie skora podczas wysilku nie bedie ulegac znacznym odksztalceniom, to nie widze porblemu by po kilku dniach zaczac sie ruszac:) ja mam dziare na pol klaty i po tygodniu juz cwiczylem silowo. Cardio robilem juz po 2-3 dniach jak dobrze pamietam. Zabezpieczyc tylko miejsce przed ewnetualnym kontaket z brudna odzieza, czy zebys nie dotykal sprzetu po kims reka itd i mozna dzialac. W przypadku lokcia tuaj bym sobie dal 7-10 dni na wygojenie. Jednak tam sporo sie dzieje na skorze i roznie moze to wygladac.