Szacuny
6
Napisanych postów
851
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
13195
Witam
Mam pewien problem , a mianowicie - w HST chce robic w.w. ćwiczenie , nie jestem w stanie podciągąć się na drążku z progresją
Przy moim wyciągu górnym jest kołowrotek na dole , który przeszkadza mi w ćwiczeniu , nie jestem w stanie usiąść wystarczająco blisko wyciągu , linka zamiast iść pionowo idzie pod skosem i słabo czuje najszersze . Czy takie ćwiczenie będzie dawało efekty ? Dodam , że czuje starszne napięcie w nadgarstkach , którego nie czułem przy normalnym podciąganiu na drązku
Szacuny
315
Napisanych postów
5572
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
16915
1) Spróbuj nie robić tego w siadzie tylko w szerokim rozkroku lub klęcząc - to powinno pozwolić nieco zbliżyć się do wyciągu i lepiej balansować ciałem. Nie możesz dolnego kółka wziąć między nogi ?
Rekin rośnie przez całe życie... Bądź jak rekin, k***a!!!
Szacuny
6
Napisanych postów
851
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
13195
gdy najszersze są w rozciągnięciu ( ręce proste ) to siedze prosto , podczas ruchu pozytywngeo troche odchylam się do tyłu , a potem powracam
Krzychu spróbuje na kolanach to robić , tak że kołowrotek będe miał pod dupą , tylko nie wiem czy wtedy nie będzie za krótka linka ( tzn. czy do końca wyprostuje łapy i ciężar będzie dalej w powietrzu )
Dolnego kółko mam między nogami , tylko rysunek źle wykonany
Szacuny
6
Napisanych postów
851
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
13195
już ok
zrobiłem tak jak pisałem , na kolanach tak że kółko pod dupą
i już dobrze czuje najszersze
aa i nadgarstków też nie wykręca , zmieniłem prosty drążek na taki lekko wygięty do góry ( odwrotnie niż ten do tricepsu )
Szacuny
386
Napisanych postów
37478
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
126450
...ale linka wyciągu wcale nie powinna iść pionowo- ułożenie ciała powinno troszke przypominać uwieszenie sie na wyciągu- jesteś odchylony znacznie do tyłu- a ściągasz drążek wyciągu do klatki- ale do jej dolnych rejonów, wtedy to ćwiczenie działa najlepiej.
"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid
Szacuny
386
Napisanych postów
37478
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
126450
nie, musisz ściagać bardziej w stron,e klatki- choćby,ś nie ściagł do końca to jednek w tym kierunku o ttórym opisałem- istotna rzeczą jest aby tułów był odchylony i wygiety w łuk/klATKA WYPIĘTA/ NIECO WIECEJ NIŻ NATURALNA KRZYWIZNA KRĘGOSŁUPA- WTEDY NAPEWNO -POCZUJESZ PRACE MIEŚNI
"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid