Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
boofi, ja nie pamietam, ale nie wydale mi sie, zeby od dojrzewania byl wzrost bilirubiny...Przeciez to nie noworodek z zoltaczka.....Podaj dokladnie te wyniki
Szacuny
16
Napisanych postów
775
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
11712
teraz nie pametam juz wyników, ale lekarz mowil mi ze poziom bilurubiny jest 6 razy za duży i on zawalił to na odrzywki które brałem, teraz nie biore juz ponad rok i znowu mam żółte gały a soku z marchewki nie bije wogole macie po sogu
Zmieniony przez - ZIELIN5 w dniu 2004-09-19 10:25:19
Szacuny
0
Napisanych postów
19
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
140
Czy nie stosujesz przypadkiem wysokobialkowej diety? Prawdopodobnie twoj organizm nie moze poradzic sobie ze zbyt duzo podaza bialka, ktore rozkladane sa wlasnie w watrobie. W trakcie przemian bialka powstaje azot, ktory obciaza nerki i watrobe, poniewaz narzady te sa odpowiedzialne za jego usuwanie. Nie spozywaj wiecej niz 2g/kg mc.
"Jeśli chcesz rozwijać siebie ciesz się, że nazywają cię głupkiem"
Szacuny
0
Napisanych postów
19
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
140
Zolte oczy to tylko objaw zewnetrzny, ktory swiadczy ze wewnatrz dzieje sie cos niedobrego. A czy skore masz tez zazolcona?
Zrob sobie jeszcze raz badania na bilirubine i enzymy. Jezeli zostawisz to tak jak jest mozesz miec klopoty. A lepiej byloby problem zawczasu pokonac niz trafic do szpitala prawda? Nie lekcewaz tego.
"Jeśli chcesz rozwijać siebie ciesz się, że nazywają cię głupkiem"
Szacuny
15
Napisanych postów
106
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
3544
Zrób też badania kontrolne na WZW B i WZW C . najlepiej jakbyś oddał krew w PCK , wtedy zrobią tobie za totalną darmoche ogólne badania m. in. na nosicielstwo. To moze być żółtaczka typu B albo C i faktycznie mogłeś przesadzić z białkiem i bilirubina do góry podskoczyła.