Szacuny
6
Napisanych postów
267
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
4903
Witam jedno zasadnicze szybkie pytanie do Was kto obyty w temacie żołądki drobiowe można bezpośrednio smażyć po umyciu na smalcu jeśli nie trzeba ich gotować ile powinienen około je smażyć jeżeli nie sprzyja mi problemu ze są dosyć twardawe po smażeniu to nic po prostu je gryze. Dziękuję i czekam na wasze opinie ile najlepiej je czasu smażyć itp
Zmieniony przez - baczek1997 w dniu 2019-12-04 19:03:28
Szacuny
29773
Napisanych postów
27256
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
384609
nie zawracaj sobie głowy takimi drobnostkami jak łączyć czy nie łączyć jakichś warzyw ze sobą, jakby na wszystko patrzeć to nic z niczym nie można łączyć bo zawsze coś się znajdzie... ba nawet niektóre produkty mają same w sobie takie substancje, że powinny wzajemnie upośledzać wchłanianie
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
9159
Napisanych postów
83463
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
705655
Nie wiem o co Ci chodzi . Jeżeli chcesz to możesz nawet wcale ich nie smażyć tylko zjeść na surowo Mój przepis na ekstra żołądki Oczyszczone ,wymyte żołądki zalać soloną wodą i gotować .Gdy bedą półmiękkie ,dodać jarzyny (bez cebuli)i gotować do miękkości .Ugotowane żołądki pokroić w drobne paseczki ,jarzyny w plasterki .W rondlu rozpuścić tłuszcz( oczywiście minimalne ilości ),przełożyć do niego pokrojone produkty ,dodać jogurt naturalny ,drobno pokrojoną cebulę i wszystko razem podsmażyć na wolnym ogniu (ciągle mieszając ,żeby sie nieprzypaliło).Doprawić solą ,pieprzem i przyprawą do zup.Posypać umytym i posiekanym koperkiem. Smacznego
6313
Napisanych postów
78029
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766969
Oczywiście, że możesz je bezpośrednio usmażyć. Przecież nikt Tobie tego nie zabroni. Skoro walory smakowe nie są dla Ciebie istotne, to stosuj dowolny sposób obróbki. Dotyczy to w zasadzie każdego produktu. Nie tylko żołądków. Oczywiście, należy sobie zdawać sprawę z tego, że będą one twarde i gumowate. Skoro jednak dla Ciebie nie ma to znaczenia, to przecież nie musisz pytać nas czy możesz lub czy warto.
34746
Napisanych postów
25156
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282608
Możesz jeść ale jak już wspomniałeś to są twarde , poświęć troche czasu i zrób gulasz z żołądków lub serc :) Lepiej zjeść ze smakiem niż na siłe byle makro się zgadzało
Szacuny
6
Napisanych postów
267
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
4903
Rozumiem ale co do przyswajania przez organizm itp będzie tak samo wiadomo smaże by doszły żeby nie były tylko surowe na twardość mi tam bez różnicy chodzi o czas
Zmieniony przez - baczek1997 w dniu 2019-12-05 06:58:58
Szacuny
6
Napisanych postów
267
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
4903
Nie tak na poważnie na teflonie smazac na smalcu mogę dolewac wody do tego nic się nie stanie właśnie żeby dusić zobaczę różnice . Jednakże czy nie spiepsze patelni tymbardziej że nówka