Iść do woja na np. 2 lata , następnie dwa, trzy lata w Jednostkach Specjalnych (polskich)
- po tym czasie dostać się do Blackwater.

A co innego można robić w życiu ?
nic ciekawszego nie ma...

****SFD FIGHT CLUB****
jeneral Broni (niezla laska ta Bronia)
bo zycie to nie je bajka to ciezka je bitwa
http://www.sfd.pl/topic.asp?whichpage=37&topic_id=91981 -strona klubowa (przylacz sie)
1.czy gdzieś oprócz wrocławia jest specjalizacja desantowo-szturmowa, i gdzie jest specjalizacja zwiadowcza?
2.czy liczą się w ogóle jakieś osiaągnięcia sportowe dyplomy, certyfikaty itd.
3. jak tam jest z komisją lekarską na odwal się jak na WKU czy nawet w dupe zaglądają
4. jakie trzeba mniej więcej spełnić standardy fizyczne, i czy te testy z angielskiego i wiedzy ogólnej są na poziomie czy pytania kim był miłosz i czy człowiek kiedykolwiek był na książycu?
z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi
ad 1 NIe ogólnowojskowa [czyt desantowo szturmowa jest tylko we Wrocławiu.
ad 2 Z tego co wiem zadne dyplomy się nieliczą.
ad 3 Z tego co wiem to komisja lekarska wygląda na odwal, sprawdzają tylko czy niepadniesz po przebieginięciu 1km [z tego co wiem na egzaminie paru ludków padało z przemęczenia ale wstyd]
ad 4 Właśnie prawie nic niewiem o testach miałem dzwonić ale jeszcze tego niezrobiłem [niechce zapeszać przed maturą], ale byłem na WKU dowiedzieć się o szkole. Przejechałem sporo km do oddziału WKU i mówie, że chciałbym się dowiedzieć o szkole podoficerskiej jak wygląda to wszytsko [egzaminy etc] a pan wojak [nieznam stopnia] odsyła mnie do internetu [cha?!]i ch0y odesłał mnie z kwitkiem. Dowiedziałem się tylko ze po zalieczeniu matury odrazu jedziesz z papierami do WKU przechodzisz testy i badania na miejscu które wysyłają pózniej do Wrocławia.
To chyba wszytsko, teraz tylko trzeba zdać mature i zapi... biegi etc zeby niewypaść na lamke i dostać się z jak najlepszym wynikiem do szkoły.
BTW : Na WKU powiedzieli mi, że każdy egzamin będzie jakoś punktowany i jak niewyjdzie ci np angielski możesz odrobić na bieżni, i czy wie koś czy mozna pisać inny język ? ja mam w szkole francuski 0_o i jak by vbyła mozliwośc chciałbym go zdawać jak niebędzie to i tak podejde do angielskiego, bo kto by nieznał tego prostego języka YO :)
"To be or not to be"
****SFD FIGHT CLUB****
http://www.sfd.pl/topic.asp?whichpage=37&topic_id=91981 -strona klubowa (przylacz sie)
Walka unikniona to walka przegrana
oprocz tego jest jeszcze ortopeda (tez standard plecki stupki) badanie sluchu jest dosc ciekawe dla wybrancow psycholog hehe niezla jazda jak rozwiazujesz test i masz pytanie "czy czujesz sie mesjaszem?"

krotko mowiac jest cos pomiedzy sciema z komisji do poboru a bajkami o zagladaniu w dupe

btw o szkole oficerskiej i podoficerskiej sa osobne tematy i chyba tam nalezalo by zasiegnac informacji w tym temacie
pozdrawiam
****SFD FIGHT CLUB****
a potem np. do poznania jak chcę w kilku próbować) a potem je rozsyłaja do szkół.
co do lekarzy to mam nadzieje że będą wszysko olewali, a słyszeliście o tym że podobno do
desantu są jeszcze jakieś dodatkowe badania? prawda czy ściema?
i gdzie jest ta specjalizacja zwiadowcza?
mata
-
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9