A więc zaczne temat o żylakach nie wiem czy był czy nie ale mam nadzieje ze sie komus sprzyda moja "notatka"

Wiele osob na forum ma problemy z zylakami albo przez cwiczenia albo genetycznie jak ja

Zylaki-naczynia żylne zmienione chorobowo wskutek zmian wstecznych .Czynnikami sprzyjającymi powstawaniu żylaków jest zastój żylny występujący podczas długiego stania (np. fryzjerzy, chirurdzy), zwiększone ciśnienie w żyłach na skutek utrudnionego odpływu (np. ciąża, podnoszenie ciężarów, zaparcia). Zapobieganie polega na noszeniu elastycznych pończoch, opasek, gimnastykowaniu kończyn
A teraz pytania na ktore odpowiem miałem operacje czy po operacji wyskoczyły jakies komplikacje ?
Nie . Jestem pół roku po operacji i nie mam żadnych problemów , nogi mnie nie bolą jak wczesniej . Wiele osob mowi ze operacja boli - bzdura nie w moim wypadku ( operacja żylaków na jądrze jest bolesna ). Chyba że było ciećie koło pachwiny ale nie jest to ból nie do zniesienia tak jak pisza znawcy na forum.
Okres przerwy od siłowni ?
2-4 tygodnie i zaczołem cwiczyc mięsnie w ktorych nie angażuje nóg. A nóg nie cwiczyłem przez okres ok.3 miesiecy .
Znieczulenie ?
Tak . Albo zastrzyk w kregosłup ( nie polecam zawroty glowy po operacji i odczucie "ogłupeinia") albo tabletka ( która wybrałem i byłem zamroczony ok.1-2 godizny po operacji ale apetyty od razu wrocił

Przed operacja nie nalezy pic i spożywać jedzenia przez okres ok.24 godzin . Dostaje sie czopka po przyjsciu do szpitala.

Profilaktyka :
Noszenie uciskowych opasek.
Po operacji ?
Tydzień leżałem w łóżku po operacji aby szwy sie zrosły i żeby niczego nie uszkodzić.
Czas czekania na operacje ?
I tu jest problem ja czekalem ponad rok , ale mysle ze prywatnie mozna szybciej.
Mam zylaki co robić ?
Idz do naczyniowca nie ma na co czekac, operacja jest w moim zdaniu najlepszym wyjsciem, gdyz masci nie przynosza oczekiwanego rezultatu.Lepiej zrobić operacje , gdyz za to płacimy a doszły mnie słuchy że bedzie to płatne wkrotce.
Mialem operacje zylakow czy to koniec ?
Zalezy od genetyki . Ja mam tendecje do zylakow i lekarz mi powiedział ze bede miec jeszcze 3-4 operacje w swoim zyciu.
Teraz dodam zdjecia przez i po operacji . Po wkleje po treningu jak mi kumpel zrobi zdjęcie

Macie pytania pytajcie . Postaram sie odpowiedziec na nie , gdyz wiekszosc osob co pisze o operacji i zylakach nie miało z tym stysznosci . Sam przed operacja szukalem jakiegos dobrego artykułu ale nic nie znalazłem

Wychowany na Polskiej ziemi mych korzeni sie nie wypre
http://www.sfd.pl/Moje_Skromna_Domowa_Siłownia-t754975-s3.html#post11