Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Hey,
mam chyba problem.Nigdzie nie znalazłem na sfd informacji na ten wstydliwy troszkę temat, chociaż podobno statystycznie dotyczy co drugiego człowieka.
Dwa dni temu w okolicy odbytu pojawiła mi się napęczniała żyłka. Boli w dotyku, swędzi,uczucie jak by miała zaraz pęknąć.
Jest wielkości małego orzeszka laskowego.
Przerwałem treningi.
Co robić,czego nie robić, co brać.... ??
Szacuny
2
Napisanych postów
43
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
3102
wygląda na hemoroida, idź do apteki kup sobie specjalne czopki o działaniu przeciwbólowym, ściągajacym i dezynfekującym, jest dużo różnych sa też maści np rectosol najlepiej zapytaj w aptece. na razie ćwicz ostrożnie nie przesadzaj z ciężarami, bo taki hemoroid może pęknąć a to krwawi jak dziabli, nie zaszkodzi wybrać się do lekarza. w jakim jesteś wieku?
pozdrawiam dr Black
>>>> do dzikich borów idę dzikich pól -między psy, szukam żył żródlanej wody czystej krwi <<<
Szacuny
16
Napisanych postów
925
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
28725
Wiesz przez co robia sie hemoroidy? GLownie przez wielkie i twarde kloce. Zeby juz niepowiekszac tego twojego zacznij jesc duzo wazyw i owocow i innych potraw zawierajacych blonnik aby kupka byla miekka.
Szacuny
6781
Napisanych postów
36331
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
682100
czasem trzeba zmienic dietę, czasem brać leki. Bywają przypadki które trzeba operować.
jednak jeśli to jest hemoroid który powstał nap w wyniku niesamowicie ciężkich przysiadów czy martwych ciągów na wielkich ciężarach, to jest szansa ze sam sie zmniejszy i zniknie. to trwa czasem kilka tygodni, ale przechodzi.
Jeśli jednak utrzymuje się dłużej to znaczy ze wizyta u lekarza jest nieunikniona
Szacuny
3
Napisanych postów
236
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
1444
brr ja wam wspolczuje :/ na pewno nie ejst to nic przyjemnego :/
a jestem ciekawa czy ktos wie albo sie orientuje jak to jest potem z analnym,moze pomaga ? nie no, a tak na serio to orientuje sie troche jak ta operacja wyglada, choc sama nigdyu w zyciu nie mialam tych wstretnych hemoroidow, wiec tymbardzije wyrazy wspolczucia, no i tak pozatym ghemoroidy tego co wiem glownie sie tez biora gdy siedzisz na czyms zimnym, lub jak dlugo lubisz se na kibelku posiedziec, serio.