Witam, niecałe 5 dni temu miałem zabieg laparoskopii czyli usunięcia żylaków powrózka nasiennego. Po zabiegu jądra były takie same i nie wyczuwałem tak wielu żylaków jak przed. Lecz ten stan zaczął się zmieniać z dnia na dzień i lewe jądro nie ma owych żylaków lecz wyglada nieciekawie. Jest to prawdopodobnie wodniak, czuje duże obciążenie owego jądra oraz czuć ze jest w nim dużo płynów. Moje pytanie jest następujące, czy może się on zmniejszyć po upływie dłuższej ilości czasu? Dodam ze jest to 5ty dzień po zabiegu, oraz czy bóle lewej nogi+jądra ustąpią? Za niedługo skończę 18 lat ale nie ma to chyba większego znaczenia.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Gdybyś miał wodniaka to został by zdiagnozowany przy okazji diagnozy żylaków powrózka. Jeśli Twój stan się zmienia/pogarsza wróć do swojego lekarza na badania.
doping & zdrowie
...
Napisał(a)
Może bardziej sprecyzuje. Przed zabiegiem zostałem poinformowany ze owy wodniak może się pojawić i jest 3% szansa. Mija 5ty dzień a jądro jest 2-3x większe od prawego. Wizytę kontrolna mam dopiero za niecały miesiąc.
...
Napisał(a)
Pierwszym i podstawowym objawem wodniaka jądra jest powiększenie worka mosznowego. Jednak skóra wokół miejsca chorobowego pozostaje gładka, niezaczerwieniona, nie odnotowuje się też problemów z oddawaniem moczu. Zazwyczaj też jednostronne obrzmienie nie jest bolesne, ale na tyle widoczne, że w końcu pacjent trafia do lekarza. W rzadkich przypadkach nagromadzenie się płynu w mosznie uciska jądra i może dojść do ich bolesności, np. podczas uprawiania sportu. Choroba sama w sobie nie jest niebezpieczna, lekarze są jednak zdania, że nadmierne nagromadzenie się płynu może zaburzać funkcjonowanie jąder. Spokojnie możesz poczekać do wizyty kontrolnej
TRENINGI KATOWICE
KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!