Szacuny
3
Napisanych postów
1672
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
80688
Witam !
Od dluzszego czasu mam problemy z zoladkiem,slaby apetyt ,gdy cos zjem chce mi sie wymiotowac,bylem u lekarza kilka razy powiedzieli ze moze wrzody moze nerwy ,Ostatnio przeszlo i apetyt powrocil ,ale znowu wrocilo bo sie czyms podtrulem chyba i teraz jak pojde do tego lekarza to pojade z nim od razu zeby mi robil badania,ale jakie najpierw usg czy gastroskopie od razu ?
Szacuny
3
Napisanych postów
1672
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
80688
wlasnie objawy wrocily znowu apetyt slaby ciezko mi żarełko wchodzi,moze kupie sobie cos w aptece na wlasna reke tylko co ? Nawet sniadania nie moge zjesc bo czuje ze zwroce
Zmieniony przez - Lazaaa w dniu 2005-08-11 10:04:18
Szacuny
3
Napisanych postów
1672
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
80688
bylem u lekarza zapisala mi tabletki na literke "L" bo nie moge sie rozczytac kazala pic siemie lniane ,a do gastrologa w pazdzierniku krotko sie czeka
Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
28
Witam
U mnie problemy z żołądkiem wyglądał troche inaczej czułem mocnne ssanie ( jak przy głodzie )i po zjedzeniu czegoś ból ustawał na jakiś czas często miałem wzdęcia. Robiłem sobie kompleksowe badania ( Krew, Mocz, pylori ) , wszystko było w świetnym stanie. Dostałem leki Espumisan i jakiś na P postaram sie później dopisac jaki ogólnie antybiotyk. Bóle nie przechodziły dostałem kolejne leki na noc po których nastąpiła duża poprawa. Stwierdzono u mnie zapaleni błony śluzowej i dotyczyło to jelit , żołądka i dwunastnicy. Oczywiście nieleczone prowadzi to do wrzodów czy niezytu żołądka. Problemy takie występują przez nieregularne odżywianie sie , nadużywanie alkoholu, kofeiny, tytoniu leków(aspiryny) zatrucie pokarmem, wpływ ma także stres.
Z leków podaje się preparaty oslaniające , pzreciwzapalne i rozkurzowe , przweciwbólowe , leków zobojętniających kwas żołądkowy lepiej uzywać leków w płynie niż w tabletkach no i zioła.
Z boku podałem ilosc najlepje wymieszać dodać lyżeczke do wrzątku i naparzać ok 30 min pić dwarazy dziennie
Co do Siemienia najlepiej pić go pzred posiłkiem ciepłe w postaci płynu ( śluzu z gotowanecgo siemia) lub w proszku ze zmielonego orzed kazdym posiłkiem
Problemy takie leczy się dosc długo nawet kilka miesięcy ważna jest tutaj dieta nic cięzkostrawnego i zakwaszajacego najlepiej w płynie.
Do tego można jogurt naturalny mały raz dziennie albo lepiej coś z elcasei-defensi np Actimele
Oczywiście najlepsze są badania jak gastroskopia odrazu wiadomo jak przyczyna.
Szacuny
187
Napisanych postów
4965
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
40441
kup tez sobie w aptece herbatke Gastrosan fix, to mieszanka ziolowa, bardzo dobra, pare złotych tylko. Pita regularnie na pewno cos tam pomoze, ja pije tylko jedna dziennie i juz nie mam takich problemów z zoladkiem. Pije ja nawet przed obiadem zeby miec lepszy apetyt i nie dojadac sie potem słodyczami
"Ten tylko jest wolny,
kto na wysokość wstępuje bez uciech,
a schodzi z niej bez żalu..."