Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
20
Napisanych postów
525
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
2666
sprawa przedstawia sie nastęująco:
- co moecie poradzić na osłonę/ochronę,/profilaktykę (jak zwał tak zwał) żołądka przy braniu ECA (domowej roboty). Biore tussi, aspirne i popijam czarną siekierą.
wiem że efa i aspiryna ryją żołądek, biore max 10 minut przed posiłkiem, nie żadne 30 czy 60 minut jak niektózy, ale czasem nie pomaga. jestem na ckd, więc najlepiej byłoby coś bez żadnych węgli prostych, bo znalazłem w domu "gelatum aluminii phosphorici" ale to ma w h*j sacharozy wiec by mi namieszało w diecie, mimo że jak se łukłem 30 ml w dóćh dawkach to nie czuje porycia w żołądku.
i jeszcze drugie pytanie: czy clenbuterol też ryje żołądek, bo wczesniej brałem 2 tygodnie, nie czułem nic strasnzego, nic też nie wyczytałem o ryciu żołądka przez clen, ale wole sie upewnić na 100%
z góry dzięki wielkie za pomoc
73 x pozdro
gdybyś robił regularne zastrzyki
dziś miałbyś 100 razy zepsze wyniki
Szacuny
20
Napisanych postów
525
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
2666
chłopaki, dzieki że szybko odpowiadacie, tylko ceny jakbyście podawali to byłby super, bo zaniedługo wychodze do apteki to nie wiem ile floty wziąśc ze sobą
pozdro!
gdybyś robił regularne zastrzyki
dziś miałbyś 100 razy zepsze wyniki
Szacuny
2
Napisanych postów
105
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
3293
anek17
uważaj na bebech bo to nie przyjemna sprawa mój kumpel ma problemy z bebechem ma rane niedaleko zapadek w żołądku miał robionom sonde żoładka jakos tak sie to nazywa i bierze teraz lek HELICID 20 pomaga za***iscie na ból żołądka tylko jest na recepte :/ cena jakies 20 zł za opakowanie z receptą http://www.zentiva.pl/default.aspx/pl/productwide?Kod=PRODUCT_0241&DetailType=detail&Type=10
Zmieniony przez - grzegorz01 w dniu 2007-04-09 17:28:56
Szacuny
92
Napisanych postów
3767
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
29908
Bezwzglednie odstaw aspiryne.Nie powinno sie przyjmowac niesteroidowych lekow p/zapalnych wlasnie jak kw.acetylosalicylowy,gdy wystepuja problemy z zoladkiem.
Charon ostatnio pisal,ze najnowsze badania promuja cykl EC bez aspiryny
Clenbuterol nie dziala zle na zoladek.Nic o tym nie slyszalam.
Nie polecam stosowania bez kontaktu z lekarzem.Poza tym ma dzialania niepozadane - przerost komorek okladzinowych,dzialanie kancerogenne i uszkadza sluch.
Proponuje jakies leki zobojetniajcae kwas zoladkowy - sole magnezu,glinu,wapnia.Fosforan glinu,ktory masz,bylby ok.