Witam wszystkich.
Mam lat 17, wzrost 165 cm, ważę 73.5 kg.
Rok temu ważyłam 58 kg i to jest mój cel. Przechodzę na dietę 1000 kcal. Chciałabym chudnąć powoli - nie więcej niż 3 kg / mies.
Ułożyłam dla siebie jadłospis, posiłki razem wzięte nie mają więcej niż 1000 kalorii, tak mi się przynajmniej wydaje.
W swoim menu uwzględniłam takie zasady, jak: jedzenie 5x dziennie, nie spożywanie słodyczy, wyeliminowałam sól z posiłków,masła etc., ostatni posiłek planuję zjeść o godz.18.30. Późno, ale wynika to mojego trybu życia - szkołe mam daleko od domu, musze sporo dojeżdzac, jestem późno u siebie, więc chodzę też spać ok. 00.00. Więc nie wytrzymałabym nic nie jedząc przez dłużej niż 6h.
PRZYKŁADOWY DZIEŃ:
ŚNIAD. 6.00
2 kr. Chleba żytniego,słonecznikowego
2 pl.szynki z indyka
4 pl. Pomidora
herbata z 1 łyż.cukru
2 ŚNIADANIE: 10.30
2 kr. Żytniego,słonecznikowego
2 pl.sera żółtego
4 pl.ogórka
OBIAD: 16.30
zupa jarzynowa
lub:
podduszona mieszanka warzywna z mięsem mielonym
lub
udo z kurczaka gotowane
PODWIECZOREK 18.30
średni jogurt, najchętniej pitny, łyżka otrębów
KOLACJA - na dni kryzysowe
- jabłko
AKTYWNOŚĆ FIZYCZNA:
W domu mam orbitrek, hantle, hula hop. Niestety, nie używam ich. Dlaczego? Nienawidzę ćwiczyć. Nie czerpię z ćwiczeń żadnej satysfakcji, radości. Do wysiłku fiz.muszę się zmuszać. Nie mam zamiaru ćwiczyć także na lekcjach wychowania fizycznego. Po prostu tego nienawidzę, i już.
Moją jedyną aktywnością jest marsz z domu do przystanku autobusowego - 15 minut, 2 razy dziennie.
A także marsz z przystanku do szkoły (wysiadam 2 przyst.autobusowe wcześniej) - 15 minut, 2 razy dziennie.
Szkoła liczy 4 piętra, więc w ciągu przerw międzylekcyjnych także trochę się ruszam.
Proszę was o jakiekolwiek wskazówki co do moich posiłków.
Z góry dziękuję.
Waga: 73.5
Wzrost: 165
Obwód klatki:
Obwód ramienia:
Obwód talii:
Obwód uda:
Obwód łydki:
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej:
Aktywność w ciągu dnia:
Uprawiany sport lub inne formy aktywności:
Odżywianie:
Cel: redukcja rozłożona w czasie
Ograniczenia żywieniowe:
Stan zdrowia:
Preferowane formy aktywności fizycznej:
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty:
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów:
Stosowane wcześniej diety:
Mam lat 17, wzrost 165 cm, ważę 73.5 kg.
Rok temu ważyłam 58 kg i to jest mój cel. Przechodzę na dietę 1000 kcal. Chciałabym chudnąć powoli - nie więcej niż 3 kg / mies.
Ułożyłam dla siebie jadłospis, posiłki razem wzięte nie mają więcej niż 1000 kalorii, tak mi się przynajmniej wydaje.
W swoim menu uwzględniłam takie zasady, jak: jedzenie 5x dziennie, nie spożywanie słodyczy, wyeliminowałam sól z posiłków,masła etc., ostatni posiłek planuję zjeść o godz.18.30. Późno, ale wynika to mojego trybu życia - szkołe mam daleko od domu, musze sporo dojeżdzac, jestem późno u siebie, więc chodzę też spać ok. 00.00. Więc nie wytrzymałabym nic nie jedząc przez dłużej niż 6h.
PRZYKŁADOWY DZIEŃ:
ŚNIAD. 6.00
2 kr. Chleba żytniego,słonecznikowego
2 pl.szynki z indyka
4 pl. Pomidora
herbata z 1 łyż.cukru
2 ŚNIADANIE: 10.30
2 kr. Żytniego,słonecznikowego
2 pl.sera żółtego
4 pl.ogórka
OBIAD: 16.30
zupa jarzynowa
lub:
podduszona mieszanka warzywna z mięsem mielonym
lub
udo z kurczaka gotowane
PODWIECZOREK 18.30
średni jogurt, najchętniej pitny, łyżka otrębów
KOLACJA - na dni kryzysowe
- jabłko
AKTYWNOŚĆ FIZYCZNA:
W domu mam orbitrek, hantle, hula hop. Niestety, nie używam ich. Dlaczego? Nienawidzę ćwiczyć. Nie czerpię z ćwiczeń żadnej satysfakcji, radości. Do wysiłku fiz.muszę się zmuszać. Nie mam zamiaru ćwiczyć także na lekcjach wychowania fizycznego. Po prostu tego nienawidzę, i już.
Moją jedyną aktywnością jest marsz z domu do przystanku autobusowego - 15 minut, 2 razy dziennie.
A także marsz z przystanku do szkoły (wysiadam 2 przyst.autobusowe wcześniej) - 15 minut, 2 razy dziennie.
Szkoła liczy 4 piętra, więc w ciągu przerw międzylekcyjnych także trochę się ruszam.
Proszę was o jakiekolwiek wskazówki co do moich posiłków.
Z góry dziękuję.
Waga: 73.5
Wzrost: 165
Obwód klatki:
Obwód ramienia:
Obwód talii:
Obwód uda:
Obwód łydki:
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej:
Aktywność w ciągu dnia:
Uprawiany sport lub inne formy aktywności:
Odżywianie: