...
chcialem sie dowiedziec jakie beda skutki uboczne po 100 tablatach mety prz czym bralbym oslonki na watrobe witaminy potem odblok i w czasie cyklu dieta bialkowa mam 17 lat chcialbym wiedziec dokladnie jakie moga byc skutki uboczne odrazu i mozliwe po kilku latach dodam ze wiecej nie chcem braz wogle tylko 100tabletak lub niecale 100 jak mi doradzicie licze na wasza pomoc!! i czy wczasie cyklu by mnie coa bolalo np watroba (bd btral oslonki nie wiem czyc cos dadza!!) POMOCY!!! zgory dzieki! Pozdro!
...
Napisał(a)
"Metanabol, czyli popularna metka, jest jednym z najczęściej stosowanych i najbardziej rozpowszechnionych środków dopingujących na świecie. Methandrostenolone powstał w latach 50 XX wieku, był efektem poszukiwań oralnej wersji testosteronu. Jeżeli cząsteczka testosteronu nie zostanie odpowiednio zmodyfikowana, w układzie pokarmowym i wątrobie rozbita zostanie do 98% substancji aktywnej. Dlatego doustne sterydy anaboliczno-androgenne mają grupę np. metylową, z reguły przy atomie węgla (C17). Proces ten chroni związek przy pierwszym przejściu, jednocześnie znacząco zwiększa toksyczność dla wątroby.
Typowe skutki uboczne stosowania metanabolu:
-toksyczność dla wątroby, uzależniona od długości cyklu i dawki;
-silna aromatyzacja, gdyż metanabol konwertuje do 17alfa-metyloestradiolu, silniejszego niż estradiol [1], retencja wody, obrzęki (szczególnie u osób w średnim wieku), uwaga: zjawisko o wiele bardziej nasilone u mężczyzn w wieku powyżej 60 lat!
-zmiana profilu lipidowego krwi, wzrost LDL, spadek HDL;
-zwiększenie się hematokrytu; uwaga: zjawisko o wiele bardziej nasilone u mężczyzn w wieku powyżej 60 lat! [3]
-ginekomastia (jeśli zawodnik ma predyspozycje, nie stosuje środków do kontroli aromatyzacji; uwaga: z reguły nadmierna ilość estrogenów jest skorelowana z wybujałym poziomem prolaktyny – i jeden, i drugi hormon może powodować ginekomastię!);
-zahamowanie produkcji testosteronu w jądrach, zablokowanie osi HPTA, wpływ na LH i FSH;
-zwiększenie wagi ciała (także pośrednio poprzez retencję wody);
-bezpłodność czasowa lub trwała;
-trądzik, tłusta cera;
-wypadanie włosów, łysienie."
Więcej -> doping.pl
Typowe skutki uboczne stosowania metanabolu:
-toksyczność dla wątroby, uzależniona od długości cyklu i dawki;
-silna aromatyzacja, gdyż metanabol konwertuje do 17alfa-metyloestradiolu, silniejszego niż estradiol [1], retencja wody, obrzęki (szczególnie u osób w średnim wieku), uwaga: zjawisko o wiele bardziej nasilone u mężczyzn w wieku powyżej 60 lat!
-zmiana profilu lipidowego krwi, wzrost LDL, spadek HDL;
-zwiększenie się hematokrytu; uwaga: zjawisko o wiele bardziej nasilone u mężczyzn w wieku powyżej 60 lat! [3]
-ginekomastia (jeśli zawodnik ma predyspozycje, nie stosuje środków do kontroli aromatyzacji; uwaga: z reguły nadmierna ilość estrogenów jest skorelowana z wybujałym poziomem prolaktyny – i jeden, i drugi hormon może powodować ginekomastię!);
-zahamowanie produkcji testosteronu w jądrach, zablokowanie osi HPTA, wpływ na LH i FSH;
-zwiększenie wagi ciała (także pośrednio poprzez retencję wody);
-bezpłodność czasowa lub trwała;
-trądzik, tłusta cera;
-wypadanie włosów, łysienie."
Więcej -> doping.pl
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
popieram tomka piętro wyżej
2
pilakrav - archiwum [trochę o sobie + fotki strona 1 i 2]:
http://www.sfd.pl/pilakrav_-_archiwum-t376396.html
...
Napisał(a)
kup sobie kolego kreatynke metanabol na bok.
nie wiesz co mowic to mow nie wyraznie..
...
Napisał(a)
Przestaniesz rosnąć, zmniejszy ci się penis i jajka, wyłysiejesz i nie zdasz do następnej klasy bo cię przymuli 

5
Mój sposób na przedwczszny wytrysk
http://www.maly-smok.pl
...
Napisał(a)
Wiesz co zastanawialem sie nad metanabolem + winstrol, ale rozmyslilem sie. Nie chce mi sie pisac dlaczego, ale czytałem juz wiele opini, mądrych i mniej mądrych, i doszedlem do wniosku ze warto jeszcze poczekac. Tobie tez radze zebys sobie jeszcze raz przemyslal jesli chcesz zaczac przygode z koksem.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
1
...
Napisał(a)
Myslisz ze po 100 metki przypakujesz ostro? Musze Cie rozczarowac ale zjesz pewnie to 100 tabsow lekko spuchniesz potem zejdzie znaczna czesc i 2 miesiace po cyklu dojdziesz do wniosku ze niepotrzebnie go zrobiles
2
...
Napisał(a)
Myslisz ze po 100 metki przypakujesz ostro? Musze Cie rozczarowac ale zjesz pewnie to 100 tabsow lekko spuchniesz potem zejdzie znaczna czesc i 2 miesiace po cyklu dojdziesz do wniosku ze niepotrzebnie go zrobiles
Dokładnie
A potem zacznie brać odżywki i zauważy że też mu idzie i że tak powinien robić najpierw. Potem zmądrzeje, nabierze doświadczenia, puknie się w głowę i zacznie za kilka lat odradzać tu małolatom branie koksu
A oni go nie będą słuchać i zrobią swoje itd, itp 
Dokładnie

2
Mój sposób na przedwczszny wytrysk
http://www.maly-smok.pl
...
Napisał(a)
kończąc poprzednika wypowiedz to tak beda gadali z pokolenia na pokolenie i wkoncu dojdzie do momentu kiedy dorosłe osoby też przestaną brać i sportowy zaczną sie martwić o zdrowie i też przestaną i sport będzie bez dopingu
jedna osoba a może zbawić świat
Zmieniony przez - Kujak w dniu 2007-12-29 14:27:01

Zmieniony przez - Kujak w dniu 2007-12-29 14:27:01
4
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!