Szacuny
0
Napisanych postów
11
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
159
Celu jako takiego nie miałem sprecyzowanego.
Zabrzmi to może śmiesznie ale czasami czekając na kumpla wskakuję na rower lub bieżnie na 10 min.
Nie wiem czy to dobry pomysł po treningu siłowym dobijać się na aerobach dlatego zadałem pytanie na forum.
Szacuny
18
Napisanych postów
378
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
4535
Hmm ja robie na redukcji po treningu siłowym jak mam krótki trening siłowy a chcę wykręcić 60min na sesji... ale nie wiem czy dobrze, z tego co wiem interwały lepiej. Ale nie mozna robic interwałów codziennie wiec tez sadze ze nie jest to super zle.
Podbije dodatkowym pytaniem bo jestem ciekaw i mysle ze inni tez moga byc. Zakładajac ze ktoś ma 4 treningi masowe w tygodniu i robi na koncu 10min cardio.
Co jak by to 10 min zrobić innego dnia nietreningowego - rano a potem wieczorem a potem jeszcze innego dnia nietreningowego - rano i wieczorem dostając w sumie 4x10 min. Lepiej czy gorzej dla masy i poziomu tłuszczu?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6840
Napisanych postów
62862
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784521
Ale 10 minut nie daje w zasadzie nic jeśli chodzi o aeroby. Może przyspieszenie krążenia krwi nieco poprawi regenerację i pozwoli nieco się wyciszyć po treningu.
Szacuny
18
Napisanych postów
378
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
4535
Ze 100kcal mogło by być na takim 10min cardio, moze nawet i z 200 bo latwiej wykecic intensywne cardio w 10min. A są trenerzy którzy zalecają cardio w offday masy. O ile nie są oni w błędzie (a dopuszczam to wiec mowcie jak tak jest :D ) to jeżeli 40minx1 ma miec sens to czemu 4x10 miało by być gorsze? Odp jak sie odmyslam zalezy od tego co gorzej wplynie na anabolizm/lepiej na katabolizm miesni albo ze 40min ciagiem lepiej pali tluszcz niz przerywane... jak to jest?
Szacuny
213
Napisanych postów
1394
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
18212
Areoby na masie mozna robic. Poprawa regeneracji, poprawia apetyt, wydalasz wiecej toksyn z potem. Kwestia ile kcal tez przyjmujesz. Musisz sie zastanowic: jak jestes na niewielkim plusie 200-400 kcal to raczej nie rekomenduje. jak jestes na wielkim plusie 500-1500 kcal to smialo mozesz robic.