Witam na samym początku chciałbym Wam napisać , że nie znalazłem tematu podobnego do tego który tworzę i nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Otóż mam 180cm wzrostu 88kg wagi i aż 103 w pasie !! 88kg to nawet dużo ale powiem Wam , że na całym ciele nie mam sadła tylko wyglądam dość umięśnienie biceps twardy zbity , klatka również , przedramię twarde - zero fald tłuszczowych. Przed przytyciem wyglądałem jak z obozu i byłem bardzo bardzo chudy. Teraz kiedy przytyłem czuję się pewniej ( dobieranie ciuchów nie sprawia mi takiego problemu jak kiedyś , jeansy na mnie nie wiszą itp. ) dlatego naprawdę nie chcę chudnąc. Bardzo przeszkadza mi brzuch z reszty jestem zadowolony i byłbym w 100% usatysfakcjonowany tym , że przytyłem gdyby nie ten brzuch. Kiedyś wstydziłem się wyjść na krótkim rękawku z powodu chudych rąk i ogólnie całego mnie a teraz już się tego zupełnie nie wstydzę lecz bardzo krępuję się kiedy mocno odstaję mi brzuch i ludzie mi to mówią :( Wiem , że sam się zaniedbałem dlatego również wiem , że wina leży po mojej stronie. Przybliżę Wam jak w zaledwie 5 miesięcy przytyłem z 60kg na 88 ( wiem , że ciężko uwierzyć ale naprawdę b.szybko utyłem ). Moja dieta wyglądała na b.bogatą w kcal.
Śniadanie :
6.00 3 jaja + płatki owsiane + banan
9.00 Sałatka warzywna + pieczywo lub kanapki z serem i szynką + owoc
12.00 400g jogurtu + jakiś owoc
15.00 pierś z kurczaka + surówka + ryż brązowy + oliwa z oliwek
18. Serek wiejski + pieczywo lub tuńczyk + banan
22. 250g twarogu tłustego + oliwa
Jeśli chodzi o dietę to czy ten ostatni posiłek nie wpłynął na mój brzuch czy to dlatego , że trzymając taką dietę nie ćwiczyłem na siłowni a pracę mam siedzącą ? To tyle na temat mnie. Teraz mam sprzęt na siłownie typu ławka , obciążenie , gryf prosty i łamany , modlitewnik , hantle.
Chciałbym rozpocząć aktywny tryb życia i starać się poświęcać sportu siłowemu i co najważniejsze zrzucić brzuch. Wiem wiem myślicie , że chcę iść na łatwiznę lecz tak nie jest. Wiem , że to będzie ciężka praca aby pozbyć się brzucha. ( od razu mówię , że nie chcę mieć drabinki tylko aby mieć te 85 w pasie a nie 103 ). Co mi radzicie ? Jak mam jeść i oprócz ćwiczenia na siłowni co robić ? Czy np. sama a6w + trening na siłowni pozwoli mi zrzucić te 20cm obwodu pasa bez spadków na łapach udach itp, gdyż naprawdę nie chcę być znów chudzielcem.
Przepraszam Was , że tak mocno się rozpisałem ale naprawdę potrzebuję pomocy Was profesjonalistów a zapewne wielu z Was taką pomocą świadczy. I pamiętajcie ja nie chcę drabinki tylko zrzucić z 20cm obwodu.
Śniadanie :
6.00 3 jaja + płatki owsiane + banan
9.00 Sałatka warzywna + pieczywo lub kanapki z serem i szynką + owoc
12.00 400g jogurtu + jakiś owoc
15.00 pierś z kurczaka + surówka + ryż brązowy + oliwa z oliwek
18. Serek wiejski + pieczywo lub tuńczyk + banan
22. 250g twarogu tłustego + oliwa
Jeśli chodzi o dietę to czy ten ostatni posiłek nie wpłynął na mój brzuch czy to dlatego , że trzymając taką dietę nie ćwiczyłem na siłowni a pracę mam siedzącą ? To tyle na temat mnie. Teraz mam sprzęt na siłownie typu ławka , obciążenie , gryf prosty i łamany , modlitewnik , hantle.
Chciałbym rozpocząć aktywny tryb życia i starać się poświęcać sportu siłowemu i co najważniejsze zrzucić brzuch. Wiem wiem myślicie , że chcę iść na łatwiznę lecz tak nie jest. Wiem , że to będzie ciężka praca aby pozbyć się brzucha. ( od razu mówię , że nie chcę mieć drabinki tylko aby mieć te 85 w pasie a nie 103 ). Co mi radzicie ? Jak mam jeść i oprócz ćwiczenia na siłowni co robić ? Czy np. sama a6w + trening na siłowni pozwoli mi zrzucić te 20cm obwodu pasa bez spadków na łapach udach itp, gdyż naprawdę nie chcę być znów chudzielcem.
Przepraszam Was , że tak mocno się rozpisałem ale naprawdę potrzebuję pomocy Was profesjonalistów a zapewne wielu z Was taką pomocą świadczy. I pamiętajcie ja nie chcę drabinki tylko zrzucić z 20cm obwodu.