Aby wiedzieć, na czym to wszystko polega, poznać należy podstawowe pojęcie, jakim jest gęstość. Jest to stosunek masy pewnej ilości substancji do zajmowanej przez nią powierzchni. Jak więc widzisz, to właśnie od gęstości, zależne jest, jaką powierzchnię zajmie dana substancja. Dla przykładu wyróżnić można kilka przykładów gęstości w różnych substancjach (w kg/m3):
- woda 997,8,
- oliwa 920,
- wódka 790,
- ludzka krew 1050,
- mleko 1030.
Co łatwo zauważyć, na łyżce zmieści się różna ilość oliwy z oliwek, jak i wody, czy mleka. W przypadku gdy chcesz w prosty sposób odmierzać daną substancję, sugeruję Ci zakup elektronicznej wagi kuchennej. Koszt jej to około 20 zł, a jest ona niezbędnym urządzeniem w kształtowaniu sylwetki.

Moderator działu Odżywianie
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

Rośnie klata, rosną bary - nie poznaje mnie już stary.
Zamiast narzekać zrób coś i zacznij świat swój zmieniać.
"Co za ponury absurd… Żeby o życiu decydować za młodu, kiedy jest się kretynem?". XD
Boże, spraw, żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce...:D
Quod me nutrit me destruit ;)