Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Witam
Zastanawiają mnie wasze opinie co sądzicie o robieniu 200 pompek dziennie przez 30 dni (dzien w dzien)
Ja uwazam,ze jest to zadanie,dla ludzi ktorzy robia na raz spokojnie z 60 pompek,w innym przypadku ciezko jest sie wyrobic
od 1 pazdziernika do czwartego robilem 5*20 pomek sesja południowa i 4*25( nocna )
ale wczoraj juz kryzys (nie ledwo co,ale ciezko sie robilo te pompki) wiec dzisiaj odpoczywam,jutro znowu cwicze ,mysle do 8 pazdziernika
dziewiatego znowu dzien przerwy
Oczywista,oczywistosc,ze oprocz pompek nic wiecej nie cwicze
Szacuny
59
Napisanych postów
680
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
5512
Kiedyś przez ok misiac robiłem 2 serię max. Pod koniec w 1 serii udało mi się zrobić ponad 100. Myślę więc ,ze w seriach da spokojnie rade, tylko po co?
Szacuny
9
Napisanych postów
268
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
14487
"Hmmm...z pompkami jest taka sprawa ze buduja mase tylko do pewnego stopnia.Same w sonie (Zwykle pompki) po pewnym czasie zaczynaja ostro rzezbic miesnie a w konocwym efekcie zaczna je potfornie skracac. Jesli robisz tyle pompek to moim zdaniem powinienes zastosowac sie do czegos takiego. Rob w seriach -ale w seraich nie ograniczonych czyli do takzwanego bolu,do upadlego. Gdy skonczysz juz ta seria. odpocznij chwile (30-90 sekund) i rob dalej.I tak do ostatecznego wyczerpania. Moim zdaniem w drugiej juz serii nie ma sensu robi takich samych pompek tylko wybrac juz inne zestwaienie by by atakowac inne miesnie i pod innym katem. "
Szacuny
1
Napisanych postów
4
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
48
Rób codziennie ale coraz więcej. Nie będziesz dokładał wszystko będzie stało w miejscu znaczy siła wydolność kondycja. Masy na pompkach nie zbudujesz co innego jak nigdy nie trenowałeś po 2-3 miesiącach zobaczysz sporą poprawę.
Szacuny
1
Napisanych postów
4
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
48
Sam sporo pompowałem w wojsku z nudów lata temu doszedłem do jakiś 300pompek na serie a takich robiłem kilka w seriach raczej to już było coś w stylu biegania niż ćwiczenie siłowe zmęczenie mięśnia nie specjalne a tchu brakowało. Klata i łapa coś tam wtedy mi poszła do przodu tyle przecinak wtedy byłem 60kg i ponad 180 wzrostu hehe żebra mi mięsień zasłonił i klatka nabrała klatkowego wyglądu.
teraz też sobie pykne pare pompek dla utrzymania jakiejś tam sprawności pare seri po 40-60p i pare serii podciągania na drążku po 10-15p.
Nie bije już rekordów tak tylko dla utrzymania jakiejś tam podstawowej kondycji, stary już prawie 30lat. Tak pare lat macham, czasem do tego jakiś ekspander na bicka czy barki. Poprawy sylwetki nie widzę żadnej ani też nie mam czym się chwalić jak liczysz na progres dokadaj powtórzeń i ciężaru a najlepiej odz na siłownie chyba że tak jak ja dla utrzymania jakiś tam podstaw chcesz sobie pomachać to ok
Szacuny
17763
Napisanych postów
132954
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1464565
dopóki się ktoś nie wypowie masz możliwość edycji posta po prawej stronie nad swym postem masz taki ołówek, klikasz go i edytujesz. Jak ktoś się już wypowie nie masz opcji edycji.
1
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
386
Napisanych postów
37478
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
126450
a co to za problem dwieście pompek... jakby na jednej ręce i za jednym razem to tak... w dzień można spokojnie zrobić dwa tysiące i więcej... tylko po co?
...w sumie temat, jak na dział dla zawansowanych bledziutki strasznie i zaniża poziom więc przenoszę do innego działu...
Zmieniony przez - apokalipsa w dniu 2016-10-21 20:58:06
"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid