Mąka to produkt powstający w wyniku rozdrobnienia ziarna zbóż lub orzechów (np. kokos) i ma delikatną, sypką konsystencję. Mąka może być otrzymywana z różnych rodzajów zbóż i ma różne zastosowania. Używana jest między innymi do celów:
-spożywczych
-przemysłowych
-do tworzenia pasz
Jeśli chodzi o cele spożywcze to najczęściej wyrabia się z niej pieczywo, makarony czy słodycze. Pieczywo najcześciej powstaje z mąki pszennej i żytniej.
Szklanka mąki ma ok. 120 gram, zatem 200g mąki to niecałe dwie szklanki.
Pozdrawiam

„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Pilny student Vincea.
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
"Słownik jest jedynym miejscem, gdzie sukces wyprzedza wysiłek"
http://www.sfd.pl/Słodko_gorzkie_rozterki_/_prośba_o_fachową_poradę-t688384.html - moja walka :)
Program Cookie Master to Twoje prywatne centrum gotowania. Znajdziesz w nim wiele przydatnych opcji, które usprawnią Twoje przygotowywanie potraw jak nigdy dotąd!
Przeliczaj produkty, dodawaj przepisy i eksportuj ich listy do plików.
Chcesz zrobić formę do lata? Wejdź: http://potreningu.pl/plany