Szacuny
21
Napisanych postów
237
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
4681
Witam wszystkich chciałbym z wami podyskutować.
Ogólnie jakis czas czemu oglądałem film na temat nastolatków na towarze ( nie mam zamiaru brac )
15 latek w ciagu miesiąca zdobył 20kg masy i nie wyglądał zle ( chodzi mi o to że nie miał tak zwanego piwnego brzucha
tylko mniej wiecej 15 BF ) Według zródeł nastolatek leciał na rad 140 czyli sarmach.
Wiem ze to zalezy od diety,regeneracji,towaru i genów ale skoro on dał rade 20kg w miesiać na towarze to myslicie
ze 10kg na miesiac jest mozliwe bez chemi?
Zapraszam do dyskusjii.
Pozdrawiam
Szacuny
525
Napisanych postów
1516
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
22229
Taka mentalność jest wszędzie, nie tylko w sportach sylwetkowych czy ogólnie w sporcie jako takim. Podejście "Nie wiem, ale coś tam słyszałem, biorę to za pewnik, bo nie przyszło mi do głowy tego zweryfikować .Łatwiej będzie powielać schemat, bo po co szukać. A jeśli powiedział to ktoś z dopiskiem trener-nauczyciel-lekarz to lepiej nie podważać jego kompetencji, a już broń boże pytać o argumenty na poparcie swojej tezy" :)
Zmieniony przez - witorrr98 w dniu 2021-07-29 15:06:52
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
34742
Napisanych postów
25146
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282588
Nie ma znaczenia czy na chemii czy bez to takie olbrzymie ilości kg w tak krótkim czasie nie sa ani dobre dla zdrowia ani dobre jak chodzi o jakośc kg . Możliwe że filmik jak oglądałeś byl tez troche podkolorowany
Szacuny
609
Napisanych postów
1488
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
11297
Napewno podkolorowany, nie ma możliwości zbudować jakim kolwiek sposobem za 2 miesiące 20kg czystego mięśnia, jeszcze na sarmach, mięśnie (prawdziwe) buduje się latami, to lata wyżeczeń( dieta) ciężkiego treningu i samodyscypliny i nie mówię tu o roku tylko latach ćwiczeń
Szacuny
525
Napisanych postów
1516
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
22229
20kg, a nawet 10kg w miesiąc w obie strony (redukcja, masa), a nawet zwykłe tuczenie się świadomie, żeby coś takiego osiągnąć wydaje się abstrakcją. Ale po prostu wrzuć linka do obejrzenia i ocenimy. Jak wyżej, takie typu materiały mogą być przerabiane lub do ich preparacji używa się wszelakiego rodzaju tricków i oszustw. Za przykład mogę podać fałszywe ciężary, które okiem kamery nie różnią się wyglądem od zwykłych (krążek 20kg w rzeczywistości jest krążkiem 10kg).
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
To ściema możesz jeść kolosalne ilości jedzenia do tego wszystkie sterydy/ SARMy jakie są nie zrobisz 20 kg w takim czasie a już na pewno nie zrobisz 10 kg bez farmakologi w tym czasie. Naturalnie to możesz zalać się 10 kg i tyle z 1kg będzie mięśnia reszta syf.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
34742
Napisanych postów
25146
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282588
Za dużo Youtoba , zakłamanych przemian z facebooka , trenerzy teraz prześcigają się w superprzemianach na FB , wnet doczekamy czasu ze będą dodawać super przemiany w 2-3 tygodnie a potem łodzi mają skrzywione wyobrażenie .