Witam,
od 2 lat regularnie odwiedzam siłownię. Trening 3 razy w tygodniu:
poniedziałek:
klata
wyciskanie na prostej 3 lub 4 serie z zwiększanym ciężarem np:
70 kg/8razy,80kg/6razy,85kg/4razy,90kg/1raz
wyciskanie sztangielek na skosie też około 3 serie
rozciąganie klatki na bramie albo hankielki
biceps
sztanga łamana stojąc
modlitewnik
sztanga prosta, lub hankle, lub brama
w zasadzie zmieniam często na biceps
środa:
plecy
wyciąganie za głowe na atlasie
wyciąganie przed głowe na atlasie (do klatki)
jeszcze z 2 ćwiczenia ,które nawet nie wiem jak się nazywają
triceps
3 ćwiczenia
piątek:
barki
wyciskanie za głową
wyciskanie przed głową
wyciskanie hankli na ławce prawie pionowej(75stopni)
unoszenie bokiem do góry hankli
biceps:
z reguły to samo co w poniedziałek.
Jak chodzi o dietę to jest głównie mięsna, dużo mięsa kurczaka, dużo kaszy gryczanej, tuńczyk. Ogólnie dieta jest wysoko białkowa. Wspomagam się odżywką białkową WPC Łowickie od niedługiego czasu. Wcześniej już brałem odżywki białkową i węgle także. Ostatnio wspomagam się kreatyną, właśnie przerwałem cykl: brałem 4 tygodnie- 5 g w dzień nie treningowy rano, w dzień treningowy 5g rano i 5 g po treningu. Mimo tych moich starań mój progres jest mizerny - nie widać żebym rósł
. Kreatyna także nie spełniła oczekiwań, minimalnie poczułem więcej siły. Mam dosyć chudy nadgarstek jednak z budowy nie jestem szczypiorem:
182 cm wzrostu i 83 kg. Nie wiem czy nie mam predyspozycji, ani nie wiem co robię źle. Nie mam ułożonej konkretnej diety ,ponieważ uważam ,że takiej nie utrzymam długo, chciałem wprowadzić siłownię na stałe do swojego życia a nie sezonowo więc chciałem przyzwyczaić organizm do diety zwiększonej w białko. Nie mam jednak efektów. Muszę także wspomnieć ,że mimo chodzenia obecnie 2 lata na siłownię chodziłem także wcześniej sezonowo. Zaczyna mi brakować motywacji
.Mam 24 lata, obecnie wyciskam max 90kg a już w liceum wyciskałem spokojnie 60kg. Trochę to dołujące ,że tak mało się zmieniło. Proszę o jakieś wskazówki dotyczące moich treningów.
Waga: 83
Wzrost: 182
Cel treningowy: siła i masa
Staż treningowy na słowni: 2 lata
Uprawiane inne sporty: obecnie nie
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): siłownia w pełni wyposażona
Dieta: brak konkretnej ale staram się jeść dużo białka
Przeciwskaznania medyczne: brak
Zażywane suplementy: odżywka białkowa, kreatyna
od 2 lat regularnie odwiedzam siłownię. Trening 3 razy w tygodniu:
poniedziałek:
klata
wyciskanie na prostej 3 lub 4 serie z zwiększanym ciężarem np:
70 kg/8razy,80kg/6razy,85kg/4razy,90kg/1raz
wyciskanie sztangielek na skosie też około 3 serie
rozciąganie klatki na bramie albo hankielki
biceps
sztanga łamana stojąc
modlitewnik
sztanga prosta, lub hankle, lub brama
w zasadzie zmieniam często na biceps
środa:
plecy
wyciąganie za głowe na atlasie
wyciąganie przed głowe na atlasie (do klatki)
jeszcze z 2 ćwiczenia ,które nawet nie wiem jak się nazywają
triceps
3 ćwiczenia
piątek:
barki
wyciskanie za głową
wyciskanie przed głową
wyciskanie hankli na ławce prawie pionowej(75stopni)
unoszenie bokiem do góry hankli
biceps:
z reguły to samo co w poniedziałek.
Jak chodzi o dietę to jest głównie mięsna, dużo mięsa kurczaka, dużo kaszy gryczanej, tuńczyk. Ogólnie dieta jest wysoko białkowa. Wspomagam się odżywką białkową WPC Łowickie od niedługiego czasu. Wcześniej już brałem odżywki białkową i węgle także. Ostatnio wspomagam się kreatyną, właśnie przerwałem cykl: brałem 4 tygodnie- 5 g w dzień nie treningowy rano, w dzień treningowy 5g rano i 5 g po treningu. Mimo tych moich starań mój progres jest mizerny - nie widać żebym rósł

182 cm wzrostu i 83 kg. Nie wiem czy nie mam predyspozycji, ani nie wiem co robię źle. Nie mam ułożonej konkretnej diety ,ponieważ uważam ,że takiej nie utrzymam długo, chciałem wprowadzić siłownię na stałe do swojego życia a nie sezonowo więc chciałem przyzwyczaić organizm do diety zwiększonej w białko. Nie mam jednak efektów. Muszę także wspomnieć ,że mimo chodzenia obecnie 2 lata na siłownię chodziłem także wcześniej sezonowo. Zaczyna mi brakować motywacji

Waga: 83
Wzrost: 182
Cel treningowy: siła i masa
Staż treningowy na słowni: 2 lata
Uprawiane inne sporty: obecnie nie
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): siłownia w pełni wyposażona
Dieta: brak konkretnej ale staram się jeść dużo białka
Przeciwskaznania medyczne: brak
Zażywane suplementy: odżywka białkowa, kreatyna