mam pytanie co do podciagania na drazki, a mianowicie co jest lepsze dla plecow: podciaganie do karku czy do brody (oba nachwytem)? w atlasie cwiczen pisze ze nie ma zadnej roznicy, ale mi ostatnio kumple mowil ze do karku jest duzo lepsze, to prawda? jak wy wykonujecie?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
wykonywałem do klatki, ruch jest naturalniejszy dla stawów, więc tak też polecam 

Były moderator Sceny MMA i K-1 oraz elita SFD.
...
Napisał(a)
Do karku lepiej wchodzi podobno, ale jest trudniejsze... :(
Podciaganie podchwytem jest dobre na grubość pleców, nachwytem na szerokość plecków...
Podciaganie podchwytem jest dobre na grubość pleców, nachwytem na szerokość plecków...
Musisz pogodzić się z brudem, jeżeli pragniesz diamentów...
http://www.sfd.pl/23_lata,_Ektomorfik,_HardGainer_:_-t553428.html
...
Napisał(a)
Jesli ma sie zbyt malo sily to podciagajac sie do karku z gibaniem, szarpaniem i dociaganiem w gornej fazie ruchu z duzym prawdopodobienstwem spowoduje nadwurężenie lub uraz w obrębie szyi.
Raczej dla zaawansowanych - ew. lekkich i silnych cwiczacych.
Bezpieczniejsze i tak samo efektywne jest podciaganie podchwytem i nachwytem do klatki/brody.
Raczej dla zaawansowanych - ew. lekkich i silnych cwiczacych.
Bezpieczniejsze i tak samo efektywne jest podciaganie podchwytem i nachwytem do klatki/brody.
"Lepiej być kanciastym czymś, niż okrągłym niczym"
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!