Szacuny
1
Napisanych postów
115
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
3373
Witam, nie wiedziałem w którym temacie to pytanie zadać więc w razie czego to nie bijcie:)
Kupiłem dziś piersi z indyka odwracam opakowanie a tam jest napisane ze w 100g znajduje się aż 36g białka, szperałem po internecie i zazwyczaj podawanie jest, że w takiej ilości indyka znajduję się między 17 a 22g więc czy to możliwe żeby w moim było aż 36?
Szacuny
49
Napisanych postów
313
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
6877
Niektórzy producenci wypisują wartości odżywczę produktu już po obróbce termicznej. Wrzuć na patelnie 100 gram indyka/kurczaka, jak już będzie zdatny do jedzenia to go zdejmij i ponownie zważ, gramatura powinna się zmniejszyć o około 30%, i wtedy te 20 gram białka już nie przypada na 100 gram produktu tylko na 70 gram, co za tym idzie w 100 gramach ugotowanego/smażonego kurczaka/indyka będzie około 28g białka, kumasz? :D
Szacuny
3092
Napisanych postów
25061
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
414891
aesthetic92
Niektórzy producenci wypisują wartości odżywczę produktu już po obróbce termicznej. Wrzuć na patelnie 100 gram indyka/kurczaka, jak już będzie zdatny do jedzenia to go zdejmij i ponownie zważ, gramatura powinna się zmniejszyć o około 30%, i wtedy te 20 gram białka już nie przypada na 100 gram produktu tylko na 70 gram, co za tym idzie w 100 gramach ugotowanego/smażonego kurczaka/indyka będzie około 28g białka, kumasz? :D
piszesz o surowym produkcie? osobiscie z czyms takim sie nie spotkałem i raczej bylo by to bez sensu,
Szacuny
967
Napisanych postów
11361
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
191525
W surowym produkcie raczej tak nie piszą aż ciekawe jestem jaki producent ? Do autora napisz czy kupiłeś surowy filet z indyka , czy może szynkę z Indyka , lub inny przetworzony produkt ? Pozdrawiam