Szacuny
1
Napisanych postów
2
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
14
Trenuję 5 razy w tygodniu po godzinie dziennie, wrzucam zdjęcia przed i po, ponieważ mam wrażenie, że w ciągu tych trzech miesięcy nic się nie zmieniło.
Widzicie coś?
Zmieniony przez - kubaka03 w dniu 2019-08-09 22:18:20
Szacuny
75
Napisanych postów
545
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
4599
Czy to dopiero początek twojej przygody z siłownią? Jeżeli tak to myślę, że 5 treningów w tygodniu to trochę za dużo. Skupiłbym się raczej na jakimś 3 dniowym treningu całego ciała. Dietę jakąś masz? To bardzo ważny współczynnik jeżeli mówimy o kształtowaniu sylwetki Poczytaj jakieś artykuły w dziale treningu i odżywiania aby odpowiednio wszystko skomponować 3 miesiące to naprawdę nie jest długo jeżeli mówimy tu o siłowni. Kształtowanie sylwetki to często długie lata ciężkiej pracy natomiast masz w ogóle jakiś surplus kaloryczny?
Szacuny
1
Napisanych postów
2
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
14
Dzięki za tak szybko odpowiedz.
Tak, to mój początek przygody z siłownia. Wcześniej schudłem bardzo szybko, bo w 3 miesiące 50 kg stosując Głodówki i środki przeczyszczające. Teraz moja dieta to duża ilość białka, staram się ograniczyć węglowodany. Mój dzienny bilans kaloryczny to 1800 - 2000 kcal.
5 razy to za dużo? Ja myślałem żeby zwiększyć ilość treningów, bo myślałem, ze to przez to nic nie widać...
Szacuny
75
Napisanych postów
545
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
4599
To nie ilość treningów ma wpływ na twoje mięśnie a progres w ciężarze na siłowni, zbilansowana dieta na surplusie oraz co najważniejsze, regeneracja. Myślę że taka ilość kalorii może być za mała, wejdź sobie na jakiś kalkulator kalorii lub poczytaj w internecie o różnych metodach obliczania tego i wylicz ile powinieneś jeść. Dodatkowo tak jak napisałem poczytaj tematy podwieszone w dziale żywienia i treningu dla początkujących. Dobrze, że spożywasz dużo białka, ale z nim również nie ma co przesadzać. Około 2g/kg masy ciała jest w porządku. Białko powinno stanowić 15% twojego dziennego zapotrzebowania, tłuszcze 30% a węglowodany całą resztę a więc 55%. Kalkulator ci to wyliczy chociaż często te obliczenia trochę odbiegają od stanu rzeczy więc musisz obserwować swoje ciało
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
34749
Napisanych postów
25165
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282635
Jak na 3 miesiące to tak słabo , ogarnij dobrze dietę i plan treningowy a wszystko dobrze ruszy - pamiętaj żeby nie wystrzelić ze zbyt dużą nadwyżką bo tylko cię podleje i stracisz czas .
Szacuny
1012
Napisanych postów
5430
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
137205
Łapa widać poszła. 5x w tyg - nic nam to nie mówi: a gdzie ćwiczenia, serie, powt, progres ciężarowy? Jak dieta i wysypianie się?
Po takiej ostrej redukcji badałeś profil hormonalno-tarczycowy? Może masz rozp******ony metabolizm tą swoją głodówką więc Ci nie idzie i nie pójdzie dopóki tego nie naprawisz.
Ogólnie czytaj posty podwieszone i artykuły na Potreningu, kopalnia wiedzy, wtedy nie będzie takich dziwnych pytań WIĘCEJ TO ZNACZY LEPIEJ.
,,Ludzie chwytają za miecz, by ukoić rany na duszy, których doznali w przeszłości. I by umrzeć z uśmiechem na ustach".