Przeczytałam forum wzdłuż i wszerz i w końcu biorę się za siebie! Dietę i treningi mam mniej więcej ustalone, potrzebuję tylko fachowego oka które spojrzy i poprawi błędy ;)
Zaczęłam w poniedziałek, 2 lipca, i robię 3-miesięczną redukcję (najlepiej by było -10kg ale głównie chodzi o zrzucenie tłuszczu z brzucha i reszty oraz wymodelowanie sylwetki więc tak czy inaczej każdy postęp będzie dobry). Piszę do Was bo zaczęłam się trochę martwić - niby pierwsze 2 tygodnie prawie minęły, ale ja prawie wcale nie widzę efektów, schudłam z kilogram a z obwodów tylko -1 w biodrach.
ankieta:
Waga : 76
Wzrost : 178
Obwód w biuście(1) : 102
Obwód pod biustem : 82
Obwód talii w najwęższym miejscu (2): 76
Obwód na wysokości pępka : 83
Obwód bioder (3): 103
Obwód uda w najszerszym miejscu: 58
Obwód łydki : 35
W którym miejscu najszybciej tyjesz : brzuch
W którym miejscu najszybciej chudniesz : brzuch
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: trening siłowy i aeroby + zumba
Co lubisz jeść na śniadanie: płatki owsiane z mlekiem / chleb razowy z lekkim serkiem
Co lubisz jeść na obiad : chińszczyzna
Co jako przekąskę : orzechy
Co jako deser : orzechy
Ograniczenia żywieniowe : nie mam
Stan zdrowia, czy regularnie miesiączkujesz, czy bierzesz tabletki hormonalne : biorę tabletki
Preferowane formy aktywności fizycznej
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : olimp whey 100
Stosowane wcześniej diety : niskokaloryczne, montignac
Dietę rozpisałam tak:
125B - 500kcal 30%
60T - 540kcal 33%
150W - 600kcal 37%
1640kcal
Czy powinnam wliczać marchew gotowaną i fasolkę szparagową?
Z grubsza moje posiłki wyglądają w ten sposób że dzień wcześniej robię sobie jeden obiad który dzielę na 3 równe posiłki i jem w pracy, tzn: [zrezygnowałam na 3 miesiące zupełnie z alku więc poświęcenie jest;)]
7.00 śniadanie
10.00 1/3 obiadu
13.00 1/3 obiadu
16.00 1/3 obiadu
[17.00 trening]
19.00 kolacja
wrzucam kilka ostatnich rozpisek (posiłków jest zawsze pięć, obiad dzielę na 3 części ale łatwiej mi zapisywać w tej formie):