Witam. Jestem nowym użytkownikiem SFD i z góry przepraszam jeśli coś z tym tematem jest nie tak.
Mam 94-95 kg
185 cm
23 lata
ok. 14% tkanki tł.
Mój cel:
to 100 kg
8-9 % tkanki tł.
Kiedy jem?:
-zaraz po wstaniu
-przed wyjściem do pracy
-w pracy 1 posiłek
-w pracy 2 posiłęk
-w pracy 3 posiłek
-po przyjściu z pracy/ przed treningiem
-po treningu
* do tego witaminy Olimp Multiple Sport oraz Animal Flex
Jak witać jest co robić.
Mam już pewne doświadczenie na siłowni (2 lata). Moim cele jest nabranie mięśni. Dobrze mi to szło, do czasu gdy nie zmieniłem pracy i waga stanęła. Można by powiedzieć, że wystarczyło by dodać węgli i tłuszczy do diety i to załatwi sprawę- jednak tak nie jest. Moja dieta jest mniej więcej poprawna i nie chciał bym się w nią wdrażać zbytnio, dlatego proszę o nie komentowanie mojej wypowiedzi słowami: "ułóż sobie najpierw dobrą dietę". Jem tyle ile mogę (węgli tłuszczów białek), że czasem muszę już na siłę w siebie wpychać.
Próbowałem również uzupełnić dietę o odżywkę białkową i to też nic nie dało.
Przypomniałem sobie że kiedyś fajnie poszła mi masa na Gainerze Activ Laba. Dlatego postanowiłem zakupić gainerka, aby jeść go przed i po treningu. Myślałem również żeby zamienić jeden posiłek w pracy na gainera. W ten sposób jadl bym gainera 3 razy dziennie.
Moje pytanie zatem. Czy gainer przed i po treningu to dobry pomysł?
Czy zamienienie jednego posiłku w pracy na gainega (np. pierwszego) to dobry pomysł?
Jaki gainer waszym zdaniem był by najlepszy z tych co napisałem niżej ?
TREC MAGNUM 8000
Trec - Mass XXL
Mass Activator
Activlab MASS UP
Hi Tec Whey Mass Builder
OLIMP GAIN BOLIC 6000
MEGABOL GAINER 737
PVL MUTANT MASS
Ja osobiście skłonił bym się w kierunku Mass Activator, lub Activlab ze względu na niską cenę.
ps
Proszę o kompetentne odpowiedzi. Jeśli jakieś informacje będą jeszcze potrzebne to chętnie napiszę.
Pozdrawiam

Mam 94-95 kg
185 cm
23 lata
ok. 14% tkanki tł.
Mój cel:
to 100 kg
8-9 % tkanki tł.
Kiedy jem?:
-zaraz po wstaniu
-przed wyjściem do pracy
-w pracy 1 posiłek
-w pracy 2 posiłęk
-w pracy 3 posiłek
-po przyjściu z pracy/ przed treningiem
-po treningu
* do tego witaminy Olimp Multiple Sport oraz Animal Flex
Jak witać jest co robić.
Mam już pewne doświadczenie na siłowni (2 lata). Moim cele jest nabranie mięśni. Dobrze mi to szło, do czasu gdy nie zmieniłem pracy i waga stanęła. Można by powiedzieć, że wystarczyło by dodać węgli i tłuszczy do diety i to załatwi sprawę- jednak tak nie jest. Moja dieta jest mniej więcej poprawna i nie chciał bym się w nią wdrażać zbytnio, dlatego proszę o nie komentowanie mojej wypowiedzi słowami: "ułóż sobie najpierw dobrą dietę". Jem tyle ile mogę (węgli tłuszczów białek), że czasem muszę już na siłę w siebie wpychać.
Próbowałem również uzupełnić dietę o odżywkę białkową i to też nic nie dało.
Przypomniałem sobie że kiedyś fajnie poszła mi masa na Gainerze Activ Laba. Dlatego postanowiłem zakupić gainerka, aby jeść go przed i po treningu. Myślałem również żeby zamienić jeden posiłek w pracy na gainera. W ten sposób jadl bym gainera 3 razy dziennie.
Moje pytanie zatem. Czy gainer przed i po treningu to dobry pomysł?
Czy zamienienie jednego posiłku w pracy na gainega (np. pierwszego) to dobry pomysł?
Jaki gainer waszym zdaniem był by najlepszy z tych co napisałem niżej ?
TREC MAGNUM 8000
Trec - Mass XXL
Mass Activator
Activlab MASS UP
Hi Tec Whey Mass Builder
OLIMP GAIN BOLIC 6000
MEGABOL GAINER 737
PVL MUTANT MASS
Ja osobiście skłonił bym się w kierunku Mass Activator, lub Activlab ze względu na niską cenę.
ps
Proszę o kompetentne odpowiedzi. Jeśli jakieś informacje będą jeszcze potrzebne to chętnie napiszę.
Pozdrawiam