Szacuny
5
Napisanych postów
69
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
768
Są jakieś skutki uboczne AAKG?
Odkąd zacząłem brać (8caps przed treningiem) to zaczęły mnie mega napier... stawy. Rano to wręcz nie potrafię chodzić, nie mogę pięści zacisnąć bo mnie boli każdy możliwy staw.
Objawy trochę jak przy grypie, ale chory nie jestem, a po parunastu godzinach objawy słabną.
Szacuny
921
Napisanych postów
55352
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
336658
AAKG - alfa-ketoglutaran argininy, jest połączeniem kwasu glutarowego i aminokwasu argininy w jedną molekułę, przez co możliwe jest wykorzystanie zjawiska synergizmu. AAKG hamuje rozpad argininy do dwutlenku węgla oraz wody i tym samym poprawia jej biodostępność dla organizmu.
Arginina biorąc udział w syntezie tlenku azotu daje efekt "pompy mięśniowej", poprzez rozszerzenie światła naczyń krwionośnych. Tym samym zapewnia odpowiednie dotlenienie i odżywienie tkanki mięśniowej.
Zazwyczaj stosuje się dawki ok. 5-6g dziennie, przed treningiem.
Skutki uboczne stosowania tego typu preparatu są rzadko notowane, ale jeśli występują, najlepiej odstawić produkt i po ustąpieniu wszystkich dolegliwości włączyć ponownie, zaczynając od mniejszych dawek.
Szacuny
5
Napisanych postów
69
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
768
wlaśnie miesnie mi sie jakos rewelacyjnie nie napompowaly...
Z tym odstawianiem to wiadomo, najłatwiej tak sprawdzić, ale wiesz.. cżłowiek w gorącej wodzie kompany ;)
Zobaczymy, dzięki za odp
Szacuny
5
Napisanych postów
69
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
768
Trec'a - czytałem opinie tutaj to niektórzy po 12 brali... Szczerze mówiąc to po 6 żadnej pompy mięśniowej nie czułem. Odstawiłem wczoraj i dzisiaj rano lepiej, poczekam jeszcze dwa dni potem znowu łyknę żeby mieć 100% pewności.
Szacuny
47
Napisanych postów
17188
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
47910
Wedle profilu masz 74kg, ja mam aktualnie 73 i sprwadziłem aakg hardcore tre'ca, 4kapsów wystarczyło na mnie, kolega ~~95kg bierze 6 i też wystarcza tak więc imo, dawke przekroczyłeś
Szacuny
5
Napisanych postów
69
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
768
Po dłuższych obserwacjach mogę napisać, że przyczyną był zdecydowanie AAKG.
Jednak gdy zmniejszyłem dawki (początkowo do 2caps, teraz do 3) objawy ustąpiły.
Docelowo zwiększam co 2-3 dni o jedną caps, aż do 6-8, zależy kiedy odczuję pożądane efekty jakie ma dawać AAKG.