Szacuny
0
Napisanych postów
129
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
1078
Chcem sobie zamówić ABGYMNIC ale nie wiem czy to bezpieczny sposób na kształtowanie mięśni i czy daje jakieś efekty ?? a może są jakieś skutki uboczne ?? proszę powiedzcie mi coś o tym ABGYMNIC !!!!!!!!
Szacuny
921
Napisanych postów
55352
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
336658
Abgymnic to pas wibrujący, który podobno zakładany na różne części ciała (brzuch, bicepsy, uda, klatka piersiowa, pośladki - praktycznie wszystkie partie mięśniowe) przyczynia się do rozwoju muskulatury, ujędrnienia ciała oraz redukcji tkanki tłuszczowej.
Ma się to dziać za pośrednictwem delikatnych impulsów elektrycznych, przekazywanych do komórek nerwowych, które powodują skurcz mięśni, adekwatny do tych podczas ćwiczeń z obciążeniem. Można regulować szybkość i intensywność przepływu impulsów, imitując w ten sposób intensywność i obciążenie na treningu.
Urządzenie te można używać podczas wykonywania każdej czynności, a mięśnie będą rosnąć nawet podczas oglądania telewizji i zajadania się smakołykami.
Może i jest bezpieczne, ale mało skuteczne.
Szacuny
167
Napisanych postów
4456
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
65793
Urzadzenie to jest bardzo niebezpieczne, dla portfela https://www.sfd.pl/search.asp <-- wpisujesz ab gymnic i masz pelno odpowiedzi.
A moje zdanie jest takie, ze to strata pieniedzy, nie lepiej je wydac na karnet na silke?
pozdrawiam Logan
"Posrod zwyczajnych chwil, budzic sie rano ze spokojem - zwykle marzenie moje. W sumie, swiata wcale zmieniac nie chce, to bylo by szalenstwem dlatego juz nie mysle o tym wiecej.[...]Usmiecham sie, bo umiem wybrac, mam swiadomosc, pelny wolnosci, nie jak zaprogramowany robot"
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Mam AbGymnica w domu od prawie roku, więć myśle, że moge się tutaj wypowiedzieć. Ćwiczyłem nim tylko brzuch, więc na temat tej partii mięsni będę mówił.
Nieprawdą jest, że nie daje żadnych rezultatów. Inna sprawa, że nie jest też tak pięknie jak w reklamie. Niestety trzeba na ćwiczenia poświęcić ok 1,5 godziny dziennie. Niestety nie można również robić wszystkiego mając na sobie abgymnica. Najlepiej jest po prostu siedzieć. Jeśli np. lubisz oglądać filmy, to wtedy możesz sobie zarzucić abgymnica na brzuszek, z tym, że co 30 minut musisz smarować go na nowo żelem wodnym. Ćwiczyłem tak: 30 minut z przodu i po 30 minut oba boki.
Nieprawdą jest również, że AbGymnic bije po kieszeni. Kupno na allegro to wydatek ok 80zł. Żel, kosztuje ok 5 zł w aptece, a starcza na naprawdę długo. Baterie. Myślę, że przy ostrym katowaniu się, jakieś 5 zł na miesiąc.
Efekty uboczne... nie wiem tak naprawdę czy to od AbGymnica. Faktem jest, że pewnego dnia, kiedy ćwiczyłem mięśnie boczne, lewą stronę, nagle rozbolał mnie strasznie brzuch. Dostałem coś jakby skurcz. Pogotowie nie pomogło, skończyło się na nocy w szpitalu i dwóch kroplówkach przeciwbólowych i rozkurczających. Jednak tak jak mówię, nie jestem w stanie powiedzieć, czy winny był tutaj AbGymnic. Może to zbieg okoliczności.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Właśnie, co bardzo ważne, nie szalej na początku z intensywnością programu. Przyzyczaj mięśnie do tego typu skurczy :)
P.S. Jeśli do tego zaczniesz jakieś aeroby, dołączysz normalne brzuszki, albo pójdziesz na siłkę, na pewno będziesz zadowolony z efektów :)
Szacuny
4
Napisanych postów
2093
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
30002
Może i racja ale moim zdaniem ten abgymnik może służyć tylko do masażu albo do zabawy.Tylko więcej krzywdy będzie z niego niż pożytku.Przecież gdy może i od niego urośnie ci np:bic a potem pójdziesz na siłke to se można mięśnie pozrywać bo przy prawdziwym treningu wszystkie mięśnie pracują i sie przezwyczajają a przy tej zabawce nie.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Dlatego, tak jak pisałem, najlepiej nadaje się do treningu brzucha. Zresztą słowo trening, to chyba za duże słowo. Dobre rezultaty daje program na spalanie tłuszczu Co do budowania mięśni, to faktycznie raczej wątpliwe :)