Szacuny
67
Napisanych postów
1893
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
36567
rozni sie tym,ze po WFie masz jakis w miare "konkretny" fach w reku-nauczyciel WFu,natomiast mam wrazenie,ze sport to kierunek stworzony dla zawodnikow,ktorzy generalnie nie maja za duzo czasu na nauke,ale chcieliby miec wyzsze wyksztalcenie-w gruncie rzeczy nie ma po tym kierunku zadnych konkretnych perspektyw
Szacuny
3
Napisanych postów
220
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
2454
Pomyliłeś się . To właśnie po tym kierunku są bardzo duże perspektywy. Ja sam startowałem na ten kierunek w Poznaniu , ale się nie dostałem. Tutaj chodzi o szeroko pojęty marketing sportowy. Możesz pracować w klubach i instytucjach sportowych, w urzędach administracji publicznej. Możesz organizować imprezy sportowe. Generalnie duże pole manewru.
Natomiast kierunek wychowanie fizyczne już na starcie skazuje cię na bycie nauczycielem wf-u.
Szacuny
67
Napisanych postów
1893
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
36567
mysle,ze akurat do wykonywania powyzszych zadan napewno nie gorzej przygotuje kierunek "zarządzanie sportem".Natomiast WF do niczego nie zobowiazuje,natomiast dobrze miec konkretne przygotowanie do konkretnego zawodu,czego brakuje w przypadku kierunku "sport".
Szacuny
0
Napisanych postów
34
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1821
Ja jestem na kierunku sport na warszawskim awf przez pierwszy rok szliśmy bardzo podobnym planem co wf tyle że nie było pedagogicznych zajęć. na awf i tak wybierasz sobie specjalizacje więc możesz się rozwijać w dowolnym kierunku. A różnice między sportem na wf są takie że na wf masz wszystko ogólnie i jesteś przygotowany do nauczania w szkołach natomiast na sporcie masz sporo ciekawych rzeczy odnośnie sportowców. Osobiście polecam sport a jeżeli chcesz uczyć w szkole zawsze możesz zrobić sobie kurs na to
Szacuny
11182
Napisanych postów
51933
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
dzięki, dzięki. Byłem pewien, że na sport trzeba mieć świstek, że uprawia się wymagane dyscypliny minimum 3 lata, niestety mojej tam nie ma. Dobrze, że dotyczy to tylko tych którzy chcą zrobić sobie trenerstwo. Dla całej reszty możliwe jest zrobienie menadżera sport, dobra rzecz.