Witam, ok. 3 tygodnie temu zacząłem szóstkę W. (plan sześciotygodniowy, bez przerw). Zrobiłem 20 dni treningu i musiałem zrobić 3 dni przerwy z powodu silnego bólu w prawym stawie biodrowym. Wydawało mi się, że już przeszło, jednak po paru cyklach ból powrócił. Pewnie będę musiał zrobić dłuższą przerwę i raczej nie ma sensu powracać do treningu, będę zaczynał od nowa - i tu moje pytanie. Czytałem, że po zakońćzeniu całego planu (42 dni) trzeba odczekać około 6 miesięcy jeśli chce się go powtórzyć. Czy to znaczy, że ja po wykonaniu 20 dni mam czekać 3 miesiące?:/ Nie wystarczyłoby gdybym poczekał np. do końca stycznia? Proszę o odpowiedź kogoś dobrze obeznanego.
I drugie pytanie - co polecacie na ten staw? Czy branie aspiryny/polopiryny ma sens? I jakaś maść typu Voltaren?
Jestem strasznie wkurzony, że muszę przerwać trening bo był on dla mnie bardzo ciężki (dopiero zaczynam ćwiczyć) i dawał zaskakująco dobre efekty...
Z góry dzięki
I drugie pytanie - co polecacie na ten staw? Czy branie aspiryny/polopiryny ma sens? I jakaś maść typu Voltaren?
Jestem strasznie wkurzony, że muszę przerwać trening bo był on dla mnie bardzo ciężki (dopiero zaczynam ćwiczyć) i dawał zaskakująco dobre efekty...
Z góry dzięki