Szacuny
1
Napisanych postów
2
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
3
krzychu musze cie zmartwic ale niezbyt to dziala. scieralam tak zawsze afty szczoteczka do zebow poki jedna franca od tego nie zaczela rosnac... od tej pory wole fiolet, szalwie i inne nieskuteczne rzeczy. Przynajmneij wiem ze prawdopodobnie sie nie rozrosnie...
Szacuny
1
Napisanych postów
1
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2
Właśnie mi się takie cudo wysypało, z tyłu podniebienia, byłem u laryngologa bo myślałem ,że ucho mi zawiało (piekielne ukłucia w uchu) ale to "tylko" afta. wcześniej miałem pod językiem. bolało przy jedzeniu, a na dziąśle to w miarę znosiłem :)
Rada: żadnych antybiotyków, higiena jamy ustnej, stosować DENTOSEPT A...
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
5
Witam jestem Piotrek też mam problem z tymi pleśniawkami wyskakują mi już od kilku lat i jest co raz gorzej, byłem z tym u lekarza ale mi powiedział że będę to miał do końca życia przepisał mi apchtin ale nie pomoglo potem brałem sachol ale tez nie pomogło teraz mocze krostki takim syropem na ziołach też nie pomaga, to strasznie boli mam krosty teraz na wardze i pod językiem, ledwo mowie a o jedzeniu to już lepiej nie ma co mówić, to jest straszny ból, pojawiają mi sie i znikają tak mam już kilka lat co mam zrobić?? mam 22 lata, wszędzie czytam ze przeważnie dzieci to maja ale ja tez to mam. Proszę o szybką odp
Szacuny
11
Napisanych postów
524
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
6187
Czytałeś wogle temat?
U mnie pomaga witamina B.
Osobiście stosuje "B kompleks".
biorę 2 razy dziennie po 1 pigule i nie mam żadnych aftów pleśniawek i tym podobnych od miesięcy. Czasem jak przestaje brać przez 1-2 tygodnie zaczynają wyskakiwać. Zapodaje sobie wtedy podwójną dawkę i dość szybko przechodzi.
Jak można wyczytać afty i pleśniawki są powiązane z błoną śluzową.
A za nią odpowiadają właśnie witaminy z grupy B.
Zmieniony przez - Sadomaczo w dniu 2009-01-19 11:07:55
Kiedy zadasz pierwszy cios wiedz ,że o życie grasz...
Gdy zobaczysz pierwszą krew, mocno uderz jeszcze raz...
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
8
witam mam problem z aftą zaczeło sie tosześć mieśęcy temu pierwsza za dwa mieśące druga ateras trzecia jest wielkości około 0,5cm niedaje se z nią rady prosze o wsparcie.
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2
Tak, ja wiem dokładnie jak to jest bo mam to od maleńkości. Od klasy 1 podstawówki pamietam jak mi mama rozcięczała wode z wodą utlenioną i płukałem usta - troche pomagało. Teraz mam 40 lat i próbowałem chyba wszystkiego. Np przez ponad rok brałem witamine centrum i nie robiły się ale zrobiłem przerwe i zaczeły się robić i dodatkowo przemęczenie sprzyja tym aftom, kawa też dlatego unikam.
Szacuny
1
Napisanych postów
105
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
826
ja mialem to czesto gdy skaleczylem sie myjac zeby najlepiej odrazu po skaleczeniu przemukac pare razy usta wodą utlenioną rozrobioną ze zwykła kranowka to najlepsze lekarswo na ten problem na drugi dzien prawie wogole nie boli co innego gdy nie przemyjesz pozdro
Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
5
Dobra wiadomość - jak pozbyć się aft
Afty robiły mi się przez kilka lat praktycznie cały czas
Pomogła mi jedynie Pasta do zębów bez tzw. SLS w moim przypadku pasta aloe ICE - zamawiam w aptece internetowej ( o SLS do poczytania w internecie) Po miesiącu używania pasty do dziś NIE ZROBIŁA MI SIĘ ANI JEDNA afta nawet jak sobie przygryzłem policzek czy też nawet gdy miałem inną rane. Polecam ten sposób u mnie zadziałał w 100 %
Szacuny
38
Napisanych postów
963
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
7445
Ja walcze od paru dni z suką 0,7mm około...co gorsza umiejscowiona jest pi razy oko na migdale, przy końcu języka więc drażniona jak mowie, jem, przełykam ślinę.....aphtin nie działa, wszystko się tylko rozrasta...
zrobiła mi się dzień po brzydko to zabrzmi, wyciskaniu ropnego migdałka :/ Więc w gebie to mam już sajgon i genetycznie odziedziczone po dziadku ropiejace migdały a teraz mi sie opjawiła pleśniawka co zamiast się zmniejszać to sie powiększa...
Aha dentosept pomaga na pół godziny a potem znowu...