Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Aktualizacja sylwetki – 58 dni redukcji

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 215

Formularz - Proszę o pomoc

15

Mężczyzna

Cel

Zrzucić oponkę z dolnej części brzucha

Waga

60.8kg

Wzrost

165cm

Poziom bf (zdjęcie poglądowe)

Aktywność w ciągu dnia (cały tydzień): (praca/uczelnia/zajęcia domowe? O której trenuję, wstaję, kładę się spać? O której mam przerwy w pracy?)

3 razy trening siłowy w tygodniu i okazyjnie jazda wyczynowa na hulajnodze

Uprawiane sporty, częstość i intensywność treningów, staż treningowy, sprzęt którym dysponuję (wyposażenie siłowni)

Trening siłowy, jazda wyczynowa na hulajnodze, jazda na rowerze

Stosowane wcześniej diety, ich wpływ na sylwetkę, obecne odżywianie

Redukcja, masa, teraz znowu redukcja

Stan zdrowia (preferowane badania lekarskie)

Astma, alergia na kurz i roztocza

Stosowana lub planowana suplementacja

Supelnentacja kreatyną, cytruliną, witaminą D3 i omega 3+
Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 60 dni Przeczytanych tematów 18
To kontynuacja mojego poprzedniego posta – jeśli jeszcze go nie widziałeś/aś, zachęcam, by najpierw się z nim zapoznać.

Załączam aktualne zdjęcia sylwetki po 58 dniach redukcji. Będę wdzięczny za rzetelną ocenę – czy według Was wszystko zmierza w dobrym kierunku? Czy w obecnym stanie sylwetki widzicie jeszcze zasadność dalszej redukcji?

W tym czasie udało mi się zredukować wagę z 64,8 kg do 60,8 kg (czyli -4 kg). Moim głównym celem jest pozbycie się tkanki tłuszczowej z dolnej partii brzucha – tzw. "oponki".

Kilka dodatkowych informacji:

Na początku redukcji siła w treningach siłowych jeszcze rosła, jednak po zmniejszeniu kaloryczności diety zaczęła stopniowo spadać. Co ciekawe – w ćwiczeniach z masą własnego ciała (np. podciąganie) zauważyłem poprawę w postaci możliwości wykonania większej ilości powtórzeń w serii.

Pod kątem samopoczucia – na początku redukcji praktycznie nie odczuwałem głodu. Po obcięciu kalorii pojawił się lekki głód i wzrosła ochota na słodkie oraz słone posiłki, ale nadal jestem w stanie kontrolować dietę.

Pytania do Was:

Czy Waszym zdaniem warto jeszcze redukować, czy lepiej powoli wchodzić na zerowy bilans?

Jak oceniacie aktualną sylwetkę? Co ewentualnie warto poprawić?

Czy coś byście zmienili w podejściu do dalszej redukcji?

Z góry dziękuję za wszelkie opinie i sugestie!

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 34742 Napisanych postów 25146 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 282588
Dobrze byłoby jakbyś dał link do poprzedniego posta bo chętnie rzuciłbym okiem na to jak było a nie mam pojęcia gdzie był twój ostatni post :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4728 Napisanych postów 5683 Wiek 44 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 52710
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 12
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12438 Napisanych postów 161886 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1240230
Witaj, na przyslzosc trzymaj sie juz jendego tematu, nie zakladaj kolejnych, bo uzytkownicy nie pamietaja, kto i kiedy zakladal temat, co po prostu bedzie powodowac brak odpowiedzi w temacie.
Co do zdjec porownawczych warto je robic w tej samej pozycji, tej samej odleglosci od aoapartyu w tych samych warunkach osiwetleniowych, bo pozniej ciezko takie zdjecia porownac jesli zmiany nie sa jakos mocno widoczne. Widac, ze nieco fatu polecialo, poprawa sylwetki jest, ale jeszcze sporo pracy zostalo przed Toba

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 34742 Napisanych postów 25146 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 282588
Siwy Ch
Dzięki , jak na prawie 2 miesiące to coś gdzieś nie dograne bo progres nie jest duży . Najprawdopodobniej dieta kuleje
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Zatrzymanie spadku wagi i centymetrów.

Następny temat

problem ze redukcją na cyklu

Alldeynn
Polecane artykuły