Szacuny
2
Napisanych postów
218
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
2613
Znacie może jakis skuteczny środek na objawy alergii? Zażeram się Zyrtekiem i Allertekiem ,ale one pomagają tylko na piekące ślepia, wysypkę i błonę śluzową..i i tak tylko w teorii. Najgorszy objaw alergii u mnie to jednak poczucie ogólnego rozbicia, senność ,osłabienie, zawroty głowy - a te leki we wskazaniach tego nie mają, więc nie pomagają, a może nawet wzmagają ten stan. Czy jest na rynku coś, co łagodzi takie objawy? Początek czerwca to dla mnie zmora, bo mam alergię na trawy, i to szczególnie świeżo skoszone. Cóż, na Śląsku alergia to zmora równie powszecha, jak "czarne płuca"
Ludzie dzielą się na dwa rodzaje: popychających i popychanych
Szacuny
5
Napisanych postów
150
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
1819
Nie wiem jak u ciebie ale u mnie Zyrtec powodowal sennoc, poza tym jest teraz lekiem zadko stosowanym, bo s lepsze. Ja np biore Aleric, ma 24-godzinne dzialanie. Uwazam ze powinienes zglosic sie alergologa abyustalic na co jestes uczulony, wtedy dostaniesz takze eki dzialajace miejscowo: krople do oczu, masci itp, ktore zlagodza przykre objawy.
Szacuny
50
Napisanych postów
1331
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
15055
niunia - zyrtec jest najczesciej stosowanym lekiem p/alergicznym, a nie wiem skad masz dane ze jest inaczej. (--> najczesciej przepisywany przez alergologow!)
cetyryzyna (zyrtec), astemizol i loratadyna (claritine) sa lekami nowej generacji i teoretycznie nie powoduja sennosci i znuzenia, ale wszystko zalezy od reakcji osobniczej.
co do tych objawow kataru i innych, z badan naukowych i z wlasnego doswiadczenia wiem ze najlepsze sa kortykosteroidy, ale te moze wypisac lekarz
Szacuny
4
Napisanych postów
25
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
129
a ja przetestowałam wiele leków na alergię i uważam, że najlepszy jest Telfast. Niestety jest drogi i ma tylko po 20 tabl. Dobry też jest Tafen Nasal - areozol do nosa, jeśli masz katar , ale to jako dodatek do tabletek. Najlepiej dobrać coś dla siebie odpowiedniego, a to zajmuje trochę czasu pozdrawiam