Jak to możliwe że Frużelina wiśniowa (moze i inne) zawiera 0.5g cukru na 100g, składając się w ok. 80% z owoca wiśni, podczas gdy wiśnia jest bardzo bogata w cukry proste?
Frużelina jagodowa zawiera więcej cukru niż wiśniowa, mimo że jagody są owocami posiadającymi jedne z najniższych ilości cukrów, chyba podobnie jak borówki, maliny i truskawki.
Wyduszono z nich sok czy co?
https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Cherry_In_Jelly-opis39538.html?device=m&gclid=Cj0KCQiAyJOBBhDCARIsAJG2h5f7y5FpelGolke5bf-LmbDYLNVZoWSHdUjOe5p6J3kULCRE8wuH-J0aAkXQEALw_wcB
Frużelina jagodowa zawiera więcej cukru niż wiśniowa, mimo że jagody są owocami posiadającymi jedne z najniższych ilości cukrów, chyba podobnie jak borówki, maliny i truskawki.
Wyduszono z nich sok czy co?
https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Cherry_In_Jelly-opis39538.html?device=m&gclid=Cj0KCQiAyJOBBhDCARIsAJG2h5f7y5FpelGolke5bf-LmbDYLNVZoWSHdUjOe5p6J3kULCRE8wuH-J0aAkXQEALw_wcB