Cześć mam pytanko czy na naciągnięty mięsień może pomóc żel altacet czy najlepiej nie używać wogole żadnych preparatów ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Jak masz nadwyrężone włókna to zel chłodzacy lub jakiś coldpack, maści przeciwzapalne/bólowe
1
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Altacet za wiele tutaj nie pomoże, szedłbym właśnie w kierunku żelow, dla sportowców wymienione przez kolegę wcześniej - przeciwzapalne, chłodzące itp. Jeżeli nie chcesz iść do lekarza, czy uważasz, że nie ma takiej potrzeby No to po prostu udaj się do apteki i tam opowiedz o swoim przypadlosci, to na pewno coś ci pan/pani farmaceuta doradzi. Na rynku masz ogromną ilość żeli tego typu, nawet możesz sobie w Google wpisać "naciągnięcie mięśni żel" i wyskoczy ci bardzo dużo produktów na pewno znajdziesz coś dla siebie
1
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
Ja zawsze stosuje diclofenak a czy działa czy placebo to nie wiem ale ból uśmierza a ludzie go chwalą na różnych grupach
1
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
Przede wszystkim należy zdiagnozować problem. Jesteś pewien, że jest to naciągnięcie mięśnia? Jest to poważny uraz, gdzie mamy do 5 procent naderwania. Ludzie powszechnie mówią, że jak odczuwają dyskomfort, bolesność mięśnia, to naciągnęli, ale nie ma to z tym nic wspólnego. Jeżeli masz taką diagnozę od lekarza specjalisty, to z nim sugeruję konsultować dalszy przebieg leczenia i rehabilitacji. Zdecydowanie warto wtedy pomyśleć o odpowiedniej rehabilitacji z fizjoterapeutą i przez pierwsze dni schładzaniu i zmniejszaniu stanu zapalnego.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Ja w takich przypadkach używam zimnych okładów , żele chlodzące itd, uśmierza to ból, zmniejsza obrzęk/ stan zapalny , aczkolwiek jak wyżej musisz najpierw udać sie do specjalisty i to zdiagnozowac , bo tak naprawdę nie masz pewności czy to na pewno jest naciągniecię , może Ci się wydawać ale to jeszcze nic nie znaczy. Ja bym zaczął od diagnozy.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!