Szacuny
28
Napisanych postów
9543
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
61854
Odlej się do butelki po wodzie mineralnej. Szczelnie zakręć i zostaw ją taka na 2 tygodnie, po których zaciągaj się dowoli Wrażenia pierwsza klasa, szczególnie jak robisz sobie jaja z kumpli, którzy nie wiedzą czym się za chwilę na maxa zaciągną
Szacuny
28
Napisanych postów
9543
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
61854
A ja odpowiadam zupełnie poważnie Najprostszy i zarazem najtańszy domowy sposób. Jeżeli chodzi o wrażenia to tak jak pisałem -niezapomniane Jeśli wydaje Ci się, że żaden smród nie odrzuca to po zaciągnięciu się tym szybko zmienia się zdanie W każdym razie cudów się nie spodziewaj, choć jak sobie wkręcisz, że pomaga to kilka kg więcej podniesiesz Odmula całkiem nieźle.
Szacuny
0
Napisanych postów
19
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
160
Mógłby mi ktoś odpowiedzieć bo mnie też to bardzo ciekawi
Skąd wezmę amoniak/bądź gdzie kupię
Albo też skąd w domowych warunkach można go odkryć Wiadomo o co chodzi
Szacuny
4
Napisanych postów
1374
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
9255
kup amoniak w proszku w sklepie spozywczym wsyp zawartość opakowania do butelki plastikowej bądź szklanej i dolej wody tylko nie za dużo tej wody zakręć i po 1-2 tyg. odkręc i zobaczysz czy juz jest w miarę mocny czy jeszcze nie.
Szacuny
31
Napisanych postów
587
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
10331
Ja mam sporo amoniaku w laboratorium na uczelni, więc nie musze już go dodatkowo brać, bo wystarcza mi tyle, ile się nawdycham.
Jeśli Ci potrzebny, możesz kupić w każdym sklepie z odczynnikami chemicznymi.
Ewentualnie, jeśli będziesz niedaleko, to mogę troche odlać z butli i się podzielić
Szacuny
3
Napisanych postów
138
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
6202
Czołem Amoniak można w prosty sposób otrzymać z wodorowęglanu amonu dostępnego do ciast oraz z wodorotlenku sodu dostępnego jako kret w większości sklepów. Powiedzmy łyżkę amoniaku ciastkowego rozpuszczasz w ok 100ml wody, do tego sypiesz łyżkę kreta, zakręcasz i potrząsasz. Uważaj bo kret żrący, ale jak się oblejesz to też nic strasznego się nie stanie, zmywaj pod strumieniem zimnej wody. Takim sposobem otrzymujemy sporą ilość amoniaku za grosze. Ilości łyżkowe nie są za bardzo stechiometryczne, ale to nie istotne, powinno na 100% działać. Zamiast amoniaku do ciastek możesz użyć każdej innej soli jonu NH4+ np saletry amonowej (2kg/5zł w każdym sklepie ogrodniczym.