Od roku czasu robię pomiar składu ciała na wadze Tanita, która znajduje się w niektórych siłowniach. Rok czasu moja tkanka tłuszczowa wahała się od 17 do 19% (wiadomo, raz lepiej raz gorzej). W listopadzie zrobiłam pomiar dwukrotnie i 2x miałam ok.19% tłuszczu - przez ponad miesiąc bardzo zdrowo się odżywiałam i regularnie ćwiczyłam i straciłam 3kg na wadze, poprawił mi się zarys mięśni oraz straciłam trochę cm w udach, brzuchu itd. Wczoraj stanęłam na wagę pomiarową a ta mi pokazała (!) 7% tłuszczu więcej (!) - co jest niemożliwe, tak samo z moim facetem - też intensywnie ćwiczył, nabrał znacznie masy mięśniowej i jemu pokazuje prawie 9-10% tłuszczu więcej, gdzie on prawie w ogóle nie ma tłuszczu... O co chodzi z tymi wagami? rok czasu pokazywały mniej więcej to samo, człowiek się porządnie bierze za siebie i nagle ma znaczenie gorsze wyniki? Czy te wagi w ogóle pokazują prawdę w analizie składu ciała? Bo mi aż wszystkiego się odechciało...
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Pomiar na tanicie mozesz spokojnie wyrzucic do kosza i o nim zapomniec. Przeczytaj to: http://potreningu.pl/articles/4189/czy-ta-waga-moze-klamac-profesjonalna-analiza-skladu-ciala
Zmieniony przez - Ghorta w dniu 2016-01-13 12:11:22
Zmieniony przez - Ghorta w dniu 2016-01-13 12:11:22
Κατά τον δαίμονα εαυτού.
------
Mój dziennik: http://www.sfd.pl/DT__Ghorta_ghrrromi_fat-t1096396.html
...
Napisał(a)
Niestety niezłe bajeczki wychodzą na tych wagach
w takich "domowych" warunkach najlepiej sprawdza się fałdomierz
w takich "domowych" warunkach najlepiej sprawdza się fałdomierz
>>życie zaczyna się po trzydziestce<<
leniwa efka
trzeba mieć silne barki, żeby udźwignąć skrzydła anioła
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!