Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
32
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
2462
1. WIEK:29
2. WAGA:102
3. WZROST:187
4. WYMIARY:
-biceps:41cm
-klatka:nw
-udo:60cm
-talia:90cm
5. STAŻ NA SIŁOWNI:kilka lat z przerwami
6. DIETA:
-białko:250
-węglowodany:500
-tłuszcz:
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE:troche teścia,deki kilka razy orale
8. TRENING:masa
9. CEL CYKLU:masa
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA:
11. POZIOM BF%:
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy):ekto-endo
13. STAN ZDROWIA:dobry
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA:
15. PPM (podstawowa przemiana materii):
16. WYNIKI SIŁOWE:
-klata:
-martwy ciąg:
-przysiad:
Witam Panowie prosiłbym o pomoc,mam trochę wiedzy na temat dopingu,dużo czytam,ogladam,no i doświadczenie...ale mam dylemat,jutro chce wdrążyć do cyklu anapolon i tu pytanie dawka 25mg np przez 8tyg będzie dobra czy lepiej walić po 75mg-100mg 4tyg?i druga sprawa dotyczy profilaktyki heparegen brać 3x1 czy 3x2?wiem że każdy ma inną opinie dlatego pytam,bo dużo youtuberow mówi co innego
Szacuny
12435
Napisanych postów
161881
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240210
TomQ-MAG, jakich probiotyków konkretnie używasz? Bo jest tego tyle, że sam nie wiem co by tu wziąć
kwestia czego tak naprawde potrzebujesz. Co cie dzieje z organizmem, jakie sa objawy z ukladu pokarmowego itd. Co do probiotykow kwestia jaki budzet jeszczer posiadasz :)
Szacuny
376
Napisanych postów
2038
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
70796
25 antka to za mało.... Wiem że na youtubach mówią że 25 zrobi z Ciebie Hulka bo to najmocniejszy środek, ale to mało. Na start 50 a 75-100 to już można odczuć że działa.
Szacuny
12435
Napisanych postów
161881
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240210
witaj. mysle, ze 50 mg na start bedzie ok jezlei chcesz pociagnac dluzej, mozna wtedy co jakis czas lekko podbijac dawke o 25 mg... 2-3 tygodnie na 50 mg, 2-3 tygodnie na 75 mg, kolejne 2-3 na 100 mg i zostac na tym 100 tyle ile wytrzymasz pod katem sidow. U mnie dawka 100 mg pod dwoch tygodniach powoduje blok apetytu i conajmniej tydzien moge zapomniec, ze wyrobie sie z makrosami ktore mam zaplanowane do przejedzenia. proby watrobowe zaraz wywalone x2 ale to jeszcze nie tragedia, pomimo podstawowej suplementacji oslonowej.
witaj.
mysle, ze 50 mg na start bedzie ok jezlei chcesz pociagnac dluzej, mozna wtedy co jakis czas lekko podbijac dawke o 25 mg...
2-3 tygodnie na 50 mg, 2-3 tygodnie na 75 mg, kolejne 2-3 na 100 mg i zostac na tym 100 tyle ile wytrzymasz pod katem sidow. U mnie dawka 100 mg pod dwoch tygodniach powoduje blok apetytu i conajmniej tydzien moge zapomniec, ze wyrobie sie z makrosami ktore mam zaplanowane do przejedzenia. proby watrobowe zaraz wywalone x2 ale to jeszcze nie tragedia, pomimo podstawowej suplementacji oslonowej.
A powiedz proszę co leciało jako osłona i jakie dawki
Szacuny
12435
Napisanych postów
161881
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240210
klasyka NAC 1200 mg, BPC w wersji oralnej 400 mcg, do tego probiotyki, ostropest i produkt na bazie fosfolipidow. nie lecialo nic mocniejszego typu heparagen. Ofolnie widzialem wiele cykli ze stosownaiem orali podczas masy i nawet na zachodzi np. rotuja srodki co jakis czas, nie dosc ze robia to w formacie 2 tyg on/off to jeszcze np na zmiane meta z antkiem. Niestety jak nie mamy genow do tego, aby znosic jakis srodek bez wiekszych komplikacji, to mysle, ze orale na masie po prostu nie beda sie sprawdzac.
Szacuny
2
Napisanych postów
674
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
13392
TomQ-MAG
witaj.
mysle, ze 50 mg na start bedzie ok jezlei chcesz pociagnac dluzej, mozna wtedy co jakis czas lekko podbijac dawke o 25 mg...
2-3 tygodnie na 50 mg, 2-3 tygodnie na 75 mg, kolejne 2-3 na 100 mg i zostac na tym 100 tyle ile wytrzymasz pod katem sidow. U mnie dawka 100 mg pod dwoch tygodniach powoduje blok apetytu i conajmniej tydzien moge zapomniec, ze wyrobie sie z makrosami ktore mam zaplanowane do przejedzenia. proby watrobowe zaraz wywalone x2 ale to jeszcze nie tragedia, pomimo podstawowej suplementacji oslonowej.
Możesz powiedzieć, jak radzisz sobie z blokiem apetytu na oralach?
Szacuny
12435
Napisanych postów
161881
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240210
no wlasnie radze sobie w taki sposob, ze unikam orali:) niestety tego nie obejdziesz nawet wrzucajac mimikery greliny. PNa penwym etapie masy, gdzie tego zarcia jest juz sporo, dorzucenia orali (jak reagujes zna nie blokiem apetytu) skonczy sie tym, ze okres masowy rowniez sie skonczy%) tutaj nie ma jak tego obejsc, jak Twoje cialo reaguje w taki sposob, ze niestetyy uklad pokarmowy szybko siada na oralach to niestetyy nie sa one dla Ciebie podczas okresu masowego. Podobnie jest z trenem w okresie masowym