Szacuny
0
Napisanych postów
120
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
934
Ogólnie mam problem bo nie wiem czy mam angine wirusową czy bakteryjną. Lekarka przepisała mi Ospen 1000 (pelicytyne), biorę jeszcze Cholisept i płukam gardło szałwią. Boli mnie od środy. Antybiotyk biore od wczoraj jakieś 20h temu. Dzisiaj prawie mnie nic nie boli. Majówka się zbliża więc chciałbym troche popić ;)) Nie wiem czy przestać brać czy mogę pić i brać antybiotyk.
Z góry dzięki
Szacuny
6
Napisanych postów
101
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1292
Powiem Ci na moim przykładzie. Bo często mieszałem alkohol z antybiotykami. To na 5-6 takich mieszanek tylko raz było naprawdę źle. Tak to normalnie pijesz i nic Ci nie jest. ;) Tylko ja jak mieszałem to albo z 5-7 piwkami albo z 400-500ml vodki , nie wiem ile Ty chcesz tam pić. Ale możesz walić śmiało. :)
Po paru wpadkach nawet najgorszy może stać się najlepszym.
Szacuny
6
Napisanych postów
101
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1292
Owszem. Gwarancji nie ma , że nic mu nie będzie. Ale jeśli coś gorszego mu się przydarzy to powinien przeżyć. Pamiętaj "Co Cię nie zabiję , to Cię wzmocni" :)
Po paru wpadkach nawet najgorszy może stać się najlepszym.
Szacuny
0
Napisanych postów
120
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
934
dzięki wszystkim ;) pije ok. 4 piwka ;)) wyczytałem że ten mój antybiotyk który ma w sobie penicyline nie powinien zaszkodzić z alkoholem ;)) ale oczywiście zawsze lepiej pić z umiarem ;))
Zmieniony przez - sebmen7 w dniu 2010-05-01 13:32:05
Zmieniony przez - sebmen7 w dniu 2010-05-01 13:32:22
Szacuny
44
Napisanych postów
2142
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
19570
jeżeli otrzymałeś antybiotyk to zapewne bakteryjna na wirusy nie ma leków poza tym te dwie anginy łatwo rozróżnić przy wirusowej migdałki i gardła są spuchniete i czerwone przy bakteryjnej występują ropne czopy olbrzymie ,brzydki zapach z ust , biały nalot na języku itp .
A no i jeżeli chodzi o picie to w ostatnim ddniu atybiotyku myśle że możesz pić miesiąc temu miałem bakteryjne zapalenie i wypiłem i nic sie nie stalo .
Zmieniony przez - donwaz1899 w dniu 2010-05-01 15:19:24