Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Antybiotyk (sumamed) i alkohol (sylwester)

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 16677

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 184 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 911
Stosuje wlasnie antybiotyk na tradzik - sumamed. Stosuje sie go co tydzien. Czyli biore tabletke w czwartek, a nastepna w nastpeny czwartek... No i problem w tym bo teraz bedzie sylwester i nie wiem czy moge cos wypic skoro biore ten antybiotyk... :/ Sylwester wypada w środe, a w czwartek dopiero bede bral nastepna dawke... No i wlasnie tutaj pojawia sie moje pytanie czy moge sie naje*** na sylwestra? Czy raczej musze o tym zapomniec? ;/ i jakie sa konsekwencje jakbym cos wypil jezeli bym nie mogl??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4064 Napisanych postów 45443 Wiek 4 lata Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 348504
Witam

Czytaj ulotkę bądź skonsultuj się ze swoim lekarzem. Ale generalnie nie należy łączyć alkoholu z antybiotykami.Picie alkoholu pobudza enzymy wątrobowe, które z kolei mogą przyśpieszyć usuwanie leków z organizmu, na skutek czego spada ich skuteczność. Alkohol zwiększa również skutki uboczne stosowania leków, chociażby bóle brzucha, nudności czy zgaga. W niektórych przypadkach może dojśc nawet do podniesienia ciśnienia tętniczego krwi, ból głowy, wymioty czy przyśpieszenie akcji serca. Być może jedna impreza nie miałaby żadnych negatywnych skutków, ale my nie będziemy doradzać żadnego rozwiązania, które może przynieść potencjalne szkody.

Ponadto antybiotyki w znaczący sposób obciążają wątrobę, a więc pijąc alkohol pogłębiasz te spustoszenie w organizmie. Stąd słuszny wydaje sie wniosek, iż należy przeczekać aż kuracja lekami dobiegnie końca.

Pozdrawiam

„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„

Pilny student Vincea.

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 20985 Napisanych postów 71624 Wiek 42 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 576937
Jest jakieś info co do interakcji z alko na ulotce?

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9160 Napisanych postów 83465 Wiek 49 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 705670
możesz,był już kiedyś poruszany ten temat na forum ---poszukaj

TRENINGI KATOWICE

KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 112 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 396
najwyżej bedziesz miał większa banie xd
1

There are no shortcuts to any pleace worth going..

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 324 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 7266
Coś mi tu nie pasuje. Kilka razy w moim życiu brałem Summamed( takie spore niebieskie tabletki pakowane po 3 w blistrze). Bierze się go przez 3 dni z rzędu. Jest to bardzo mocny antybiotyk. Na Twoim miejscu nie mieszałbym go z alkoholem. Pozdrawiam xXx
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51934 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
nie raz mieszalem antybiotyk z alkoholem po prostu troche mocniej klepie... tylko nie bierz tabletki zaraz przed spozyciem tylko z samego rana, tak zeby watroba sobie poradzila
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Napisalem, ze tabletke bede bral w czwartek (25 grudznia), pozniej nie biore az do nastepnego czwartku ( 1 stycznia), bo ten antybiotyk bierze sie co tydzien. Nastepna dawka wypada dzien po sylwestrze w czwartek a wiec... Moge pic czy nie?? :D
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Bo to nie jest tak ze w ten dzien co biore antybiotyk to pije. Tylko biore antybiotyk 25 gru i pozniej biore 1 stycznia, a sylwester jest 31 gru, wiec to bedzie az 6 dni od ostatniej dawki... Czyli moge pic?? :D
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51934 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
nie jestem lekarzem ale moja powiem ci co ja bym zrobil- nawet bym sie nie zastanawail tylko bym ladowal !!!!!!!!!!! szczegolnie ze to sylwester pozdro
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 112 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 396
no jasne....tez bym ładował, w końcu to sylwester !:P
2

There are no shortcuts to any pleace worth going..

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Ja moge ladowac, tylko co jak sie w szpitalu obudze :D
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Maści po Curacne

Następny temat

Na co sa ulozone te wlosy??

Spalanie
Polecane artykuły