Stosuje wlasnie antybiotyk na tradzik - sumamed. Stosuje sie go co tydzien. Czyli biore tabletke w czwartek, a nastepna w nastpeny czwartek... No i problem w tym bo teraz bedzie sylwester i nie wiem czy moge cos wypic skoro biore ten antybiotyk... :/ Sylwester wypada w środe, a w czwartek dopiero bede bral nastepna dawke... No i wlasnie tutaj pojawia sie moje pytanie czy moge sie naje*** na sylwestra? Czy raczej musze o tym zapomniec? ;/ i jakie sa konsekwencje jakbym cos wypil jezeli bym nie mogl??
...
Napisał(a)
Witam
Czytaj ulotkę bądź skonsultuj się ze swoim lekarzem. Ale generalnie nie należy łączyć alkoholu z antybiotykami.Picie alkoholu pobudza enzymy wątrobowe, które z kolei mogą przyśpieszyć usuwanie leków z organizmu, na skutek czego spada ich skuteczność. Alkohol zwiększa również skutki uboczne stosowania leków, chociażby bóle brzucha, nudności czy zgaga. W niektórych przypadkach może dojśc nawet do podniesienia ciśnienia tętniczego krwi, ból głowy, wymioty czy przyśpieszenie akcji serca. Być może jedna impreza nie miałaby żadnych negatywnych skutków, ale my nie będziemy doradzać żadnego rozwiązania, które może przynieść potencjalne szkody.
Ponadto antybiotyki w znaczący sposób obciążają wątrobę, a więc pijąc alkohol pogłębiasz te spustoszenie w organizmie. Stąd słuszny wydaje sie wniosek, iż należy przeczekać aż kuracja lekami dobiegnie końca.
Pozdrawiam

Czytaj ulotkę bądź skonsultuj się ze swoim lekarzem. Ale generalnie nie należy łączyć alkoholu z antybiotykami.Picie alkoholu pobudza enzymy wątrobowe, które z kolei mogą przyśpieszyć usuwanie leków z organizmu, na skutek czego spada ich skuteczność. Alkohol zwiększa również skutki uboczne stosowania leków, chociażby bóle brzucha, nudności czy zgaga. W niektórych przypadkach może dojśc nawet do podniesienia ciśnienia tętniczego krwi, ból głowy, wymioty czy przyśpieszenie akcji serca. Być może jedna impreza nie miałaby żadnych negatywnych skutków, ale my nie będziemy doradzać żadnego rozwiązania, które może przynieść potencjalne szkody.
Ponadto antybiotyki w znaczący sposób obciążają wątrobę, a więc pijąc alkohol pogłębiasz te spustoszenie w organizmie. Stąd słuszny wydaje sie wniosek, iż należy przeczekać aż kuracja lekami dobiegnie końca.
Pozdrawiam

„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Pilny student Vincea.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Jest jakieś info co do interakcji z alko na ulotce?
doping & zdrowie
...
Napisał(a)
możesz,był już kiedyś poruszany ten temat na forum ---poszukaj
TRENINGI KATOWICE
KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
najwyżej bedziesz miał większa banie xd
1
There are no shortcuts to any pleace worth going..
...
Napisał(a)
Coś mi tu nie pasuje. Kilka razy w moim życiu brałem Summamed( takie spore niebieskie tabletki pakowane po 3 w blistrze). Bierze się go przez 3 dni z rzędu. Jest to bardzo mocny antybiotyk. Na Twoim miejscu nie mieszałbym go z alkoholem. Pozdrawiam xXx
...
Napisał(a)
nie raz mieszalem antybiotyk z alkoholem po prostu troche mocniej klepie... tylko nie bierz tabletki zaraz przed spozyciem tylko z samego rana, tak zeby watroba sobie poradzila
...
Napisał(a)
Napisalem, ze tabletke bede bral w czwartek (25 grudznia), pozniej nie biore az do nastepnego czwartku ( 1 stycznia), bo ten antybiotyk bierze sie co tydzien. Nastepna dawka wypada dzien po sylwestrze w czwartek a wiec... Moge pic czy nie?? :D
2
...
Napisał(a)
Bo to nie jest tak ze w ten dzien co biore antybiotyk to pije. Tylko biore antybiotyk 25 gru i pozniej biore 1 stycznia, a sylwester jest 31 gru, wiec to bedzie az 6 dni od ostatniej dawki... Czyli moge pic?? :D
2
...
Napisał(a)
nie jestem lekarzem ale moja powiem ci co ja bym zrobil- nawet bym sie nie zastanawail tylko bym ladowal !!!!!!!!!!! szczegolnie ze to sylwester pozdro
...
Napisał(a)
no jasne....tez bym ładował, w końcu to sylwester !:P
2
There are no shortcuts to any pleace worth going..
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!