Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Antydepresanty a suplementy treningowe, thermogeniki

temat działu:

Odżywki i suplementy

Ilość wyświetleń tematu: 6187

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 16 Napisanych postów 189 Wiek 54 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1175
witam, chciałbym prosić o poradę, najchętniej osoby, które uprawiają sporty oraz z różnych względów muszą zażywać leki antydepresyjne /tych leków nie zażywa się tylko z powodu depresji/ i jednocześnie mają doświadczenie z przyjmowaniem suplementów treningowych.
Jak to łączycie? Czy są suplementy, których nie wolno absolutnie stosować/miksować z takimi lekami?

Sam przez wiele lat stosowałem różne leki, w końcu przybrałem na wadze, lek = często brak ruchu i zawsze chyba zmiana przemiany materii, często w połączeniu z większym apetytem, szczególnie na słodkie.

Naturalnie sam nie raz wrzucałem spalacze, choć nie uprawiałem sportu, wybierałem takie, które mają również za zadanie zahamować apetyt po antydepresantach. jakieś działanie było, ale wiadomo, że nie o takie chodziło producentom spalacza. Generalnie ludzie zażywają dziś sporo leków antylękowych/antydepresyjnych. Lekarze niestety nie znają się na łączeniu tych leków z suplementami dla sportowców. Nawet nie tyle, co nie znają się, ale w ogóle nie są zainteresowani, żeby cokolwiek pomóc, gdy pacjent zgłasza, że przytył już kolejne 5 kilo. Konował przepisze bezmyślnie wyższą dawkę leku lub dopisze następny, a nadwaga pacjenta i choroby z nią związane, to już nie jego problem. Sam się opamiętałem w porę. Mam nadwagę po lekach, ale już załapałem cykl treningowy. Niestety leków nie mogę przestać brać z rożnych powodów. Łączę suplementy na zasadzie prób. Chcę schudnąć, bo szwankuje wszystko po latach nieruszania się, do tego boję się zbyt szybkiego zjechania z wagi, żebym nie miał potem kłopotów ze skórą, która zostanie, gdy spali się tłuszcz spod niej. Nie jest to wszystko łatwe dla osób czytających. Ale jeżeli są wśród was ludzie z podobnymi problemami, to dajcie znać. Pomóżmy sobie poprzez to forum, może nawet założyć osobny dział dla nas?

Zmieniony przez - andello w dniu 2013-10-29 11:00:52

Pozdrawiam.

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 16 Napisanych postów 189 Wiek 54 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1175
tak też robię, ale musiałem się przestawić ze stanu zaniedbania i sporego apetytu, robiłem to miesiącami i etapami, przyjmuję leki, nie mogłem sobie poradzić przez nie z nadmiernym apetytem. Już jest dobrze. Obchodzę się spokojnie bez słodyczy, co było kiedyś dla mnie nie do pomyślenia, potrafiłem iść w środku nocy po czekoladę do sklepu, to było chore :)

Pozdrawiam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1274 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 12706
poczytaj o 5htp
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Są antydepresanty i antydepresanty. Napisz co bierzesz.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Już piszę. Przez lata brałem Welafax, aktualnie Escitalopram. Do tego Lyrica, doraźnie tramadol, clonazepam. Nie mam padaczki! Przyjmowanie tych leków jest związane z bólem mięśniowym o nieustalonym podłożu.

Pozdrawiam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Jako że bierzesz SSRI powinieneś unikać monopreapratów tryptofanu. Dziwi mnie, że bierzesz do tego tramadol bo generalnie nie można łączyć jednego i drugiego ale nie jestem lekarzem i jak wszytko jest OK to luz. Poza tym to możesz brać wszystko prócz stymulantów.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Tak, wszystko jest ok, tak mam brać, wiem, tak piszą, że niby nie powinno się łączyć, ale mam z przepisu lekarza, nic się nie dzieje. Mam do Ciebie pytanie mdma85, czy w takim układzie może być zestaw black bombs, beta alanine, kreatyna? Chyba nie powinno w takim układzie przeszkadzać? tutaj jest link do no=bomby https://sklep.sfd.pl/Dorian_Yates_Black_Bombs-opis3204.html Przeczytałem co pisałeś w innym poście o paroksetynie i jej prawdopodobnym dobrym wpływie na serce. To ciekawe, ale z tego zo pamięta, to chyba źle reagowałem na paroksetynę, tych leków przez wiele lat próbowałem już wiele, zresztą chyba jak każdy lub dużo osób, którym trudno jest dobrać szybko dobre lek dopasowany dla nich.

Pozdrawiam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
BlackBombs zawiera synefrynę i kilka innych stymulantów. Ja byłbym ostrożny w łączeniu tego z lekami a już na pewno nie zaczynał bym od maksymalnej dawki. Próbowałeś wcześniej innych środków o podobnym działaniu? Może lepiej zacząć od czegoś lagodniejszego? W ogóle jak długo ćwiczysz i czy masz dietę bo może w ogóle jest za wcześnie na suplementy.

Zmieniony przez - mdma85 w dniu 2013-10-29 20:15:04
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
hej, tak, używałem do tej pory parę innych, również silnych chyba spalaczy, ale to było dawniej. Po dwóch czułem się niezbyt ok, bodajże thermal pro /podobno było to w okresie, gdy był oszukiwany skład/ oraz DREN. Ostatnio biorę Thermobol i jest ok, ale nie mogę brać cały czas jednego, chcę zmieniać okresowo. Diety nie mam, z tego co wiem, to sama rezygnacja ze słodyczy i jedzenie zdrowych i częstych posiłków nie jest dietą. Natomiast co do ćwiczeń, to będzie już parę ładnych miesięcy, jak jadę regularnie na siłowni. W moim wieku trudniej się gubi tłuszcz zapasowy, jaki mi się nagromadził, trudniej mi też nie ćwiczyć cały program bez supli. Z suplementacją mam power spokojnie do całego treningu, daję z siebie tyle, że spokojnie mogę powiedzieć o porządnych ćwiczeniach, uczciwych.

Zmieniony przez - andello w dniu 2013-10-29 21:12:56

Pozdrawiam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Thermal PRO to produkt, którego nalezy unikać podobnie jak reszty produktów tej "firmy". Nie wiadomo co tam jest w środku. Dieta to podstawa. Już sama dieta wiele zmienia, więc to pierwsza rzecz na jaką powinieneś zwrócić uwagę, suple to ostatnia.

Z tego co piszesz to poprostu brakuje Ci czegoś co daje kopa. Termogeniki dają kopa ale są też często mocnymi stymulantami i niestety wbrew powszechej opinii nie powinny ich zażywać (a przynajmniej na początku) osoby otyłe i/lub mające problemy z sercem czy układem sercowo-naczyniowym. Może lepiej jakbyś kupił jakąś lajtową przedtreningówkę typu S.A.W.? Daje kopa ale poza kofeiną nie zawiera mocnych stymulantów typu synefryna.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
hej,

dzięki za wytłumaczenie. Nie słyszałem o SAW , ale poczytałem już. Nie ukrywam, że mam jeszcze mały zapas thermobolu oraz nówkę Black Bombs, najwyżej jej nie będę otwierał; powiedz mi, czy każdy spalacz i podobny produkt należy przyjmować codziennie? Czy w dni nietreningowe to nie ma sensu i można sobie darować?

Pozdrawiam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Moim zdaniem najlepiej brać jedynie przed ćwiczeniami.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Regeneracja

Następny temat

WHEY Trec 100

Spalanie
Polecane artykuły