Cześć, z góry przepraszam, jeżeli temat dodaję do nieodpowiedniego wątku, ale nigdzie indziej mi bardziej nie pasował. Zastanawiam się, czy na rynku istnieje jakaś darmowa aplikacja (może być nawet z reklamami), która monitorowałaby mój postęp treningowy, ale żeby przy tym pokazywała, jakie mięśnie są zaangażowane przy wykonywanych ćwiczeniach? Widziałbym to w ten sposób, że dodaję sobie konkretne ćwiczenia w danej jednostce treningowej, a obok, na jakimś podglądzie aplikacja wskazuje mi, jakie partie mięśniowe są w tym treningu zaangażowane, np. dodaję do listy ćwiczeń barbell bench press i obok, na podglądzie pokazuje mi się coś takiego:
.
Następnie dodaję kolejne ćwiczenie i "ludzik" uzupełnia się o kolejne partie lub, jeżeli kolejne ćwiczenie angażuje te same partie mięśniowe, co ćwiczenie wcześniejsze to na podglądzie kolor danej partii mięśniowej robi się ciemniejszy, co oznacza, że dana partia była podczas tego treningu mocniej zaangażowana. Obecnie korzystam z excela i nie narzekam, ale przyznam, że fajnie byłoby zamienić zwykły arkusz kalkulacyjny na jakąś aplikację.

Następnie dodaję kolejne ćwiczenie i "ludzik" uzupełnia się o kolejne partie lub, jeżeli kolejne ćwiczenie angażuje te same partie mięśniowe, co ćwiczenie wcześniejsze to na podglądzie kolor danej partii mięśniowej robi się ciemniejszy, co oznacza, że dana partia była podczas tego treningu mocniej zaangażowana. Obecnie korzystam z excela i nie narzekam, ale przyznam, że fajnie byłoby zamienić zwykły arkusz kalkulacyjny na jakąś aplikację.