Szacuny
248
Napisanych postów
655
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
8344
Witam natknąłem się kiedyś na aplikacje na której były wszystkie ćwiczenia na każdą partie ciała lecz na dzień dzisiejszy nie mogę takowej odnaleźć. Znacie jakieś aplikacje tnw booki z każdym ćwiczeniem na każdą partie i grupę mięśni z rozpiska które mięśnie najbardziej angazujemy. Przydała by się taka aplikacja podczas treningów do urozmaicenia i aby przerwać monotonne treningi. Wiem można wejść na yt ale to zajmuje 5-10min szukanie i oglądanie filmików a na treningu trzeba pompować nie patrzeć na yt :)
Jak ktoś ma namiar na taką apke lub stronkę internetową byl bym i użytkownicy forum też byli by wdzięczni.
Na ta chwile znalazłem to
https://www.**************/cwiczenia/na-plecy
Zmieniony przez - Arikes w dniu 2022-09-04 09:49:49
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
14751
Napisanych postów
53558
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
402482
Witaj, nie bardzo rozumiem. Ty chcesz co trening zmieniać ćwiczenia? Jeśli tak to wiedz, że to nie ma sensu. Niestety rutyna i monotonia jest kluczem do sukcesu. Nie mówię, że masz cały rok gwałcić te same ćwiczenia, ale na pewno okres 4-8 tygodni, to czas w którym realizuje się założony trening. W tym czasie nie zmienia się ćwiczeń.
Szacuny
248
Napisanych postów
655
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
8344
georgu
Witaj,
nie bardzo rozumiem. Ty chcesz co trening zmieniać ćwiczenia? Jeśli tak to wiedz, że to nie ma sensu. Niestety rutyna i monotonia jest kluczem do sukcesu. Nie mówię, że masz cały rok gwałcić te same ćwiczenia, ale na pewno okres 4-8 tygodni, to czas w którym realizuje się założony trening. W tym czasie nie zmienia się ćwiczeń.
Nie, nie chce co trening zmieniać ćwiczeń lecz zostawić podstawowe jako główne a dodawać jakieś nowe i próbować nowych bo jak wiadomo nie wszystko jest dla wszystkich. Każdy inaczej reaguje na dane ćwiczenie. Ja np mam problem z wyciskaniem żołnierskim bolą mnie lędźwie i przy teście opierajac się plecami o ścianę nie dam rady dotknąć rękami uniesionymi w górę ściany. Szukam nowych ćwiczeń np OHP hantlami albo OHP jednorącz z rotacja itp. Są setki ćwiczeń więc po co się ograniczać do 20. Fajnie by było gdyby była taka apka lub stronka gdzie są wszystkie ćwiczenia poakzane, opisane i filmy z prawidłowym wykonaniem.
Myślę że przekazałem merytoryczna odpowiedź :)
Zmieniony przez - Arikes w dniu 2022-09-04 11:59:55
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
14751
Napisanych postów
53558
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
402482
Tylko ćwiczenia akcesoryjne też mają jakiś cel. Nie da się ocenić czy spełniają funkcję po jednym treningu. To czy dane ćwiczenie jesteś w stanie wykonać jak piszesz przy OHP, to inna kwestia. Po prostu ktoś Ci źle plan ułożył, bo nie wziął pod uwagę ograniczeń mobilności. Zastąp OHP Landmine Press. To klasyczny zamiennik przy tym problemie.
Szacuny
248
Napisanych postów
655
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
8344
georgu
Tylko ćwiczenia akcesoryjne też mają jakiś cel. Nie da się ocenić czy spełniają funkcję po jednym treningu. To czy dane ćwiczenie jesteś w stanie wykonać jak piszesz przy OHP, to inna kwestia. Po prostu ktoś Ci źle plan ułożył, bo nie wziął pod uwagę ograniczeń mobilności. Zastąp OHP Landmine Press. To klasyczny zamiennik przy tym problemie.
Próbowałem landmien Press i szczerze sam nie wiem nie czułem barków po tym ogólnie to nie czuje pompy barków tylko kłucie i ból jak je zmęczę na treningu tzn takie pieczenie mięśni nie wiem czy to naturalne ale pompy jako takiej nie czuje jak np bickach czy nogach. Może coś robię źle..
2 lata temu ćwiczyłem ohp sztanga doszedłem do 70kgx3 lecz ledzwie oberwały i fizjo musiał mnie naprawiać miałem przykurczony lewy mięsień idący od szyi do tyłka równolegle do kręgosłupa. I mięśnie pośladkowe też przykurczone może to wina zaniedbania rozciągania mięśni...
Klatki też sztanga nie czuje, hantlami czuje, napinam, pompuje i ruch jest wolny i naturalny. Sztanga ruch jest wymuszony i nadgarstki bola.