Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Cześć ktoś wie na ile dokładny względem mierzenia aktywności i kroków itp jest Apple Watch 7?
Wiem ze Np zegarki garmin są dość mocno dokładne a jak w przypadku Apple?
Szacuny
6313
Napisanych postów
78036
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
767015
Przede wszystkim musisz sprawdzić w jaki sposób zegarek ten mierzy ilość kroków (jeżeli o to dokładnie pytasz). Są takie, które mierzą za pomocą aplikacji po sygnale GPS. Wtedy przeliczane jest to na stosunek kilometrów do ilości kroków jak można na tym dystansie pokonać. Pomiary mogą być również na podstawie ruchu ręką. Z reguły jeden ruch to dwa kroki. Można jednak w aplikacji ustawić też długość własnego kroku. Najłatwiej sprawdzić jest to idąc po prostu np. 200 kroków i licząc je. Następnie zobaczyć ile pokazuje zegarek. Oczywiście o ile już to kupiłeś. Z reguły jednak te lepsze zegarki mają dokładne pomiary. Nawet opaski mi band za 100zl mierzą dobrze.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
3032
Napisanych postów
51847
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
350793
Jeżeli chodzi o kroki, to tutaj większość urządzeń mierzy prawidłowo.
Natomiast w kwestii aktywność/spalonych kcal, to tutaj nie ma co w ogóle patrzeć na te dane. Sam korzystam z AW7 i raczej kolejny raz bym się nie skusił.
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2023-02-02 12:27:07
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE. KONTAKT: [email protected]
Szacuny
6313
Napisanych postów
78036
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
767015
Zgadza się. Jest to raczej bajer z różnymi statystykami dla wielbicieli tego typu pomiarów. Ja korzystam z Fenix 7X SS i aby pomiary były w miarę zbliżone do realiów niezbędne jest wykonanie kilku czynności. Przede wszystkim wprowadzenie swoich treningów w plan aplikacji i korzystanie z nich. Poza tym, używanie paska na klatkę piersiową. Pomiary tętna z nadgarstka nie są dokładne, co można nawet przeczytać w instrukcji. O dziwo np. bilans czasu kontaktu z podłożem wykazuje mi prawidłowo. Większe wykorzystanie prawnej nogi, która jest krótsza i mocniejsza.