Cześć mam pytanie . W ostatnim roku urosłem 10 cm ponad , w ostatnich miesiącach zacząłem chodzić na siłownię , brać białko ,kreatynę, witamina d3+k2 i omega 3 . Pytanie brzmi czy jeśli mam 15 lat i chce jeszcze bardziej pobudzić wzrost to mogę zacząć suplementowac arganine ? Słyszałem że jak połączy to się jeszcze z jakimś innym aminokwasem to będzie to działało w sposób pobudzenia przysadki mózgowej .
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Skup się na diecie w pierwszej kolejnosci , zadbaj o aktywny i zdrowy styl życia plus dobrą regeneracje a nie myśl o tym czy takie suplementy coś ci dadzą bo ile masz urosnąć to urośniesz a jak chodzi o arginine to oczywisćie mozesz stosować ale nie licz na żadne cuda związane z większym wzrostem
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
To co beirzesz w zupełności Ci wystarczy, ale jeżeli się uprzesz to Cię nie zatrzymamy, no i też nie ma przeciwwskazań, bo jest to dobrze przebadany suplement. Na pobudzanie przysadki w celu pobudzenia produkcji hormonów bym nie liczył, nie słyszałem o tym, ale jeżeli faktycznie tak jest że i gdzieś to wyczytałem w jakichś badaniach to jest to tak minimalny poziom, że nie liczyłbym na fajerwerki. Podstawa to dieta i trening, jak to masz dopięte to najwięcej skorzystasz, a reszta to dodatki, takie 5 może 10%, ale bez tych wcześniejszych, nie pomoże nic
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
witaj.
tak arginina jak i lizyna i ornityna to trzy skladowe aminokwasy ktore odpowiadaja za produkcje hormonu wzrostu. Na pewno stosowanie takiej formuly AOL Ci nie zaszkodzi. Czy pomoze? Tutaj raczej genetyki w ten sposob nie uszukasz i to ile urosniesz bedziesz mial zapisane juz w kodzie Twojego ciala. Jednak tak jak wspominałem, prozdrowotnie argininę można wrzucić. Nie bedzie to działało na szkode. Zadbaj tez o witamine d3, k2, omega 3 i odpowiendia ilosc wpania w diecie co rowniez bedzie wazne z punktu rozwoju szkieletu
tak arginina jak i lizyna i ornityna to trzy skladowe aminokwasy ktore odpowiadaja za produkcje hormonu wzrostu. Na pewno stosowanie takiej formuly AOL Ci nie zaszkodzi. Czy pomoze? Tutaj raczej genetyki w ten sposob nie uszukasz i to ile urosniesz bedziesz mial zapisane juz w kodzie Twojego ciala. Jednak tak jak wspominałem, prozdrowotnie argininę można wrzucić. Nie bedzie to działało na szkode. Zadbaj tez o witamine d3, k2, omega 3 i odpowiendia ilosc wpania w diecie co rowniez bedzie wazne z punktu rozwoju szkieletu
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/
...
Napisał(a)
Suplementy jakie stosujemy niestety (może i dobrze), nie mają wpływu na to ile urośniemy, jeżeli chodzi o nasz wzrost. Co więcej, nie jesteś w stanie nic zrobić żebyś urosnąć. Jest to uwarunkowane genetycznie, zależne od tego jak wysocy są/byli nasi rodzice i dziadkowie. Nie pozostaje nic innego, jak pogodzić się z tym i skupić na tym, na co masz realny wpływ. Np. na zdrowie organizmu, a co z tym związane na zdrowe odżywianie i aktywność fizyczną, które będą tutaj miały zdecydowanie kluczowe znaczenie.
Moderator działu Odżywianie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!