Witam.. mam 19lat.. Z tego co pamiętam ciśnienie moje jeszcze tego roku w maju wynosiło 130/90.. ale wowczas nie stosowałem żadnych suplementów. Teraz miałem suplementacje arginina przez ostatnie 4 tygodnie. A te opakowanie czyli 60 caps powinienem mieć na 2. Czytałem w pewnym poście że gdy argininy dostarcza sie w wiekszych ilościach to obniża Cisnienie a jak w za małych to podwyższa.. Jak to z tym jest? Czy ona w ogóle wywiera jakiś wpływ na moje ciśnienie ? A podkreślam ze takie Ciśnienie mam w stanie spoczynku. Nie po treningu.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Zapomniałem dodać ze obecnie moje ciśnienie wynosi 160/100. Jest za duże ewidentnie
...
Napisał(a)
Taki wynik niewątpliwie wskazuje na nadciśnienie. Podwyższone jest zarówno ciśnienie skurczowe jak również, dość niepokojąco - to rozkurczowe. Osobiście odradzałbym stosowania teraz suplementów argininy. Jeżeli nie stosujesz żadnych leków, które ewentualnie mogły powodować taki objaw, to z takim wynikiem pomiaru w tym wieku powinieneś udać się do lekarza. Być może istnieje konieczność wprowadzenia określonej farmakoterapii. Proponowałbym Ci zająć się tym tematem w miarę szybko.
Poradnia Dobry Dietetyk w Ostrowie Wlkp. http://www.dobrydietetyk.pl/dietetyk/ostrow_wielkopolski/wielkopolskie/3/
...
Napisał(a)
a dziękuje dziękuje za poradę.. Dodam, że Farmakoterapie już mam. Byłem u lekarza,, Przepisał jakiś lek na wyparcie sodu z organizmu. Zapytam pana bo tych lekarzy nie ma co bo cwaniak każdy bo skończył 10lat studiów i nie odzywać sie do niego nie proszonym. Czy ten lek bedzie działał tylko w czasie terapii? bo spadło mi Ciśnienie po jego stosowaniu.. 139/76
...
Napisał(a)
https://www.sfd.pl/Duże_cisnienie_a_arginina-t668642.html
Tutaj daje linka z bardziej precyzyjnym opisem przypuszczalnych objaw ciśnienia. Zrobiłem nowego posta w innym dziale bo tutaj się nikt nie wypowiadał.
Tutaj daje linka z bardziej precyzyjnym opisem przypuszczalnych objaw ciśnienia. Zrobiłem nowego posta w innym dziale bo tutaj się nikt nie wypowiadał.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!