Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
A do czego Ci potrzebna suplementacja argininą? Napisz co chcesz osiągnąć, jaki masz staż na siłowni, jak się odżywiasz. Dopiero wtedy jest sens odpowiadania na to pytanie.
Szacuny
4
Napisanych postów
910
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
4438
Zdaje się,że pytanie brzmiało - czy KTOŚ korzystał a nie czy leela (autorka) ma korzystać...
anyway, ja nie potrzebuję ankiety autorki, by napisać swoje wrażenia
Korzystałam i widziałam założone efekty bardzo widoczne ("pompa" na treningu, przez pierwszy okres wydawało mi się,że mi w żyłach krąży zimna krew, takie miałam "mrowienie").
Ale jeśli chodzi o moją opinię, to nie polecałabym jej jako suplement autonomiczny - lepiej działa w stackach lub w połączeniu z innymi suplementami (np jakąś formą kreatyny typu jabłczan czy pirogronian).
U mnie z moim stażem się sprawdzała, ale odradzałabym osobom początkującym czy zaczynającym zabawę z suplementacją. Ale efekt sam w sobie dobry.
Szacuny
4
Napisanych postów
910
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
4438
Dla kobiet najważniejszym działaniem jest regulacja hormonów takich jak hormon wzrostu,insulina, prolaktyna i glukagon. Pierwotnie myślano,że ma ona wpływ na wydzielanie w/w ale teraz po dokładnych badaniach wiadomo,że ma jedynie regulacyjny wpływ.
Co to oznacza?
Subiektywnie stosując argininę widziałam lepszą regenerację natomiast nie odnotowałam szybszego spalania tkanki tłuszczowej, co powinno być następstwem w/w działania.
Natomiast osobiście przestałam stosować argininę oddzielnie, gdy znalazłam publikacje o delikatnie mówiąc "szemranym" wpływie tego aminokwasu (w dużych dawkach, a niestety ja brałam minimum 3g/dzień) na układ krwionośny, z racji wrodzonej dysfunkcji układu krwionośnego.
Małe dawki (czyli te - "stackowe") również powodują u mnie "napompowanie" (~booster tlenku azotu jakby nie patrzeć) natomiast nie są ryzykowne i tak kontrowersyjne.
Pozdrawiam.