Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
3
Hej, zdiagnozowano u mnie konflikt udowo-panewkowy, wstępne zalecenie to artroskopia stawu biodrowego. Będę jeszcze konsultować się z innymi specjalistami, ale już wstępnie zbieram informacje. Czy możecie mi podać adresy placówek/namiary na dobrych specjalistów do artroskopii stawu biodrowego?
Szacuny
34
Napisanych postów
1027
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
38517
Dużo osób odzywa się na priv z podobnym problemem więc kontynuuje wątek ;)
Niecałe 3 tygodnie temu poddałem się artroskopii drugiego stawu, na razie powoli, po "zejściu" z kul tak na prawdę zacznie się zabawa ale jestem pod opieką dobrego fachowca od rehabilitacji ;)
Co do biodra pierwszego - jest ok, zakresy w normie, bólów nie ma, został tylko problem z grupą kulszowo-goleniową która jeszcze troszeczke ogranicza mi wyprost w biodrze. W dalszym ciągu jeśli ktos ma pytania to jestem na priv.
Szacuny
2090
Napisanych postów
49893
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
492546
tomik2
Co do biodra pierwszego - jest ok, zakresy w normie, bólów nie ma, został tylko problem z grupą kulszowo-goleniową która jeszcze troszeczke ogranicza mi wyprost w biodrze.
dlaczego miałaby ograniczać ? oraz wspomniałeś że zakresy ok
najważniejsze że ogólne odczucia są dobre
Szacuny
34
Napisanych postów
1027
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
38517
Mięśnie nieporozciagane jeszcze wszystkie i czasem jest problem z wyprostem, muszę to rozciągnąć i powzmacniac żeby było dobrze calkowicie.
Głównie dwugłowy jeszcze nie chce współpracować
Zmieniony przez - tomik2 w dniu 2018-12-04 19:48:24
Szacuny
2090
Napisanych postów
49893
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
492546
Tyle że mięśnie z grupy kulszowo-goleniowej (dwugłowy, półścięgnisty i półbłoniasty) są właśnie prostownikami w biodrze, ale pewnie skoro piszesz że zakresy ruchu ok to chodzi o nieprawidłowe napięcie w sekwencjach mięśniowo -powięziowych które już mogą być na tej grupie.
Szacuny
34
Napisanych postów
1027
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
38517
Dokładnie o to chodzi ;)
Czuje, że są spięte i to właśnie ogranicza ale jak rozciagne łydke i dwugłowy to jest wtedy ok, tylko, że jeszcze nie na stałe. Ogarne drugą nogę i wtedy rusze z ćwiczeniami pełną parą