Szacuny
0
Napisanych postów
7
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
200
Witam serdecznie
Trenuję codziennie ciężko na siłowni i postanowiłem włączyć do swojej diety Ashwagandhę od Purella Super Foods.
Treningi odbywam regularnie i systematycznie w godzinach południowych zazwyczaj między godziną 10 a 13.
W której porze dnia najlepiej zażywać kapsułkę?
Rano ? Wieczorem ?
Przed czy po treningu?
Szacuny
1
Napisanych postów
36
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
2102
brałem melatonine z szafranem z sfd , ładowałem 2 kaps - co wychodziło 8mg melatoniny i 54mg szafranu , działało tylko na początku , potem i mniejsze dawki i wieksze nie dawały efektu . tam napisane żeby 1/4 tabsa stosować :) próbowałem różne dawki , ale jak na ciebie działa to nic tylko się cieszyć
a ashwa mi chodzi by w dzień brać na kortyzol , bo nie usypiała mnie też . Znalazłem - Aliness Medicaline Aszwaganda Ekstrakt 9% ( 1 kaps - 47.2mg witanolidów ) myślisz że to nie za dużo ? na wage 104 kg
Zmieniony przez - brof123 w dniu 2024-05-07 08:57:54
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78025
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766950
Ashwahandhę zdecydowanie warto stosować przed snem aby poprawić jego jakość i regenerację. Przydaje się obaw sytuacji gdy w wyniku wysokiego poziomu kortyzolu, np. po wieczornym treningu jesteśmy rozbudzeni i ciężko jest nam zasnąć. W takiej sytuacji jest ona w stanie obniżyć trochę jego poziom. W ciągu dnia, a szczególnie rano i na treningu podwyższony kortyzol odgrywa pewna rolę, więc nieszczególnie zaleca się go zbijać. Chyba, że w wyniku badań jest bardzo wysoko.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78025
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766950
Być może tak, a być może po prostu Twoje oczekiwania są inne niż działanie tej substancji. Może również poziom Twojego kortyzolu jest w normie i nie ma potrzeby aby go zbijać, a co za tym idzie nie odczuwasz działania tak jak osoby, których Poziom tego hormonu jest zbyt wysoki.
Zalecana dawka to 25-30 miligramów witanolidów dziennie.
Polecam poczytać więcej na temat ashwagandhy w artykule przedstawionym poniżej:
Szacuny
55
Napisanych postów
1373
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
31181
A czy zdarza się aby ashwagandha powodowała problemy z zaśnięciem ?
Ja właśnie mam problem z zaśnieciem, lażę czasem 2-3 h, albo w nocy wstanę do toalety i też godzinę nie mogę zasnąć.
Biorę wieczorem ZMA i ahwagandhe , nie siedzę na kompie czy telefonie przed snem. Nasiliło się to 3 tyg temu gdy wróciłem na mase i plus kaloryczny.
Może jakaś melatonina by poprawiła sytuację ?
Albo tak wieczorne branie ashwagandhy tak na mnie działa ?
Biorę ją tak od 2 lat
Szacuny
55
Napisanych postów
1373
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
31181
Kupiłem dziś Melatonine w stacjonarnym sklepie SFD, zacznę od 1 tab. Zobaczymy, a Ashwagandhe dam do obiadu, bo rano biorę Adapto max i też ma już sporo ashwagandhy