Szacuny
19
Napisanych postów
67
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1513
Witam ! Jakiś czas temu wykryto u mnie asymetrie miednicy- jest ona troche wyżej ułożona po lewej stronie. Przez to optycznie jedna noga jest krótsza o 4mm. stosuje wkładki ortopedyczne aby to zniwelować. Jednak chciałem zapytać czy znacie może jakies ćwiczenia na skorygowanie tej wady? Jest ona widoczna w ten sposób że widoczne jest u mnie wcięcie na wysokości brzucha po lewej stronie, keidyś nawet tego nie zauważałem ale teraz kiedy już o tym wiem wyraźnie mi to przeszkadza :) Zastanawiam sie też czy podczas ćwiczen wykonywanych na siedząco np na barki czy na wyciągu powinienem podkładać sobie jakąś podkładkę pod pośladek- analogicznie do wkładki noszonej w bucie...?
Z góry dzieki za pomoc!
Szacuny
19
Napisanych postów
67
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1513
wygląda to mniej więcej jak na załączonym obrazku.. znlazłem troche informacji na ten temat jednak nigdzie nie widze żadnych ćwiczeń stąd moja prośba..;)
Szacuny
308
Napisanych postów
3172
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
21170
Musi to obejrzeć fizjoterapeuta, ocenić czy to na pewno tzw. nierówność pozorna i np. odpowiednimi zabiegami odblokować miednice oraz zlecić odpowiednie ćwiczenia.
Szacuny
19
Napisanych postów
67
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1513
w ostatnim dniu sierpnia mam wizyte u lekarza.. na która czekam już 4 miesiące no ale to tylko polska :) piszesz ze istnieją zabiegi jak to nazwałeś- "odblokowujące miednice" .. co masz na myśli ?
Szacuny
19
Napisanych postów
67
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1513
jedno z zaleconych ćwiczeń polegało na wypychaniu na przemian jednej i drugiej nogi leżąc... akurat robie 6 weidera więc zawsze przed i po- robie to dziwne ćwiczenie
Szacuny
10
Napisanych postów
505
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
4223
Ja też krzywa miednica i przez to krzywy kręgosłup, przed lustrem minimalnie jest inne wcięcie tu i tu ... tylko, że ja mam 1 cm, było 0,5 potem 1,5 a teraz 1,0 mam nosić ;/ A od kiedy nosisz wkładke? U mnie w listopadzie minie rok ;/
Szacuny
19
Napisanych postów
67
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1513
ja tą wkładke nosze powiedzmy jakieś dwa miesiące tylko że nie wydaje mi sie zeby ona miała spowodować "naprawienie skrzywienia" a jedynie bardziej zapobieganie pogłębianiu sie wady ... chyba że sie myle ? ;p
Szacuny
10
Napisanych postów
505
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
4223
Aa co do planu 6 weidera ? Masz jakieś efekty? TO jest ten na płaski brzuch ta? a mi sie właśnie osadza na brzuchu tłuszcz ; / i strasznie mi widać miednice przez to
Szacuny
19
Napisanych postów
67
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1513
no właśnie to było miedzy innymi powodem dla jakiego zacząłem robić waidera co do efektów to ...hmm... doszedłem powiedzmy do 16 dnia efektów za bardzo nie widziałem i teraz to musze sie przyznac ze robie te ćwiczenia powiedzmy 2-3 razy w tygodniu aby tylko wzmocnić brzuch a co za tym idzie- lędźwiowy odcinek kręgosłupa...
co do samej szczustki to mimo tego że jestem szczupłej budowy ciała to żeby efekt był widoczny trzeba by biegać plus stosować naprawde solidną diete.. same ćwiczenia wątpie żeby komuś coś dały