Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
347 dni
Przeczytanych tematów
10
Do sztangi chciałem kupić właśnie talerze żeby co chwila nie przerzucać wszystkiego. A tu już sztosy gotowe, brak tylko obciążeń do sztang. Cena wydaje się atrakcyjna bo ma już jakieś obciążenia w zestawie, brak tylko ławki, gryfów i talerzy do treningu na wolnych ciężarach. Osprzęt z mojego linku wygląda spoko ale na żywo go nie widziałem i nie znam nikogo kto by cokolwiek kiedykolwiek na tym lub czymkolwiek tej firmy ćwiczył a jak mam coś kupić to nie chcę wywalić kasy na dziadostwo.
Szacuny
34742
Napisanych postów
25146
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282588
Miałem kupowac bardzo podobną klatkę ale brakło mi jednak trochę przestrzeni w pokoju ( ja miałem upatrzoną podobna ale za chyba 11900) , na siłowni mieliśy praktycznie taką jak ty masz ( zresztą one wszystie podobne ) super sprzęt i ja bym kupił jak miałbym miejsce ale oprócz tego oczywisćie ławka i wolne ciężary i jest full wypas
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
2343
Napisanych postów
30729
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
271508
Generalnie wyglada ok. Zastanawia mnie te 150kg max waga użytkownika, czy to na podciągnie czy na dipy czy coś innego.. Dla mnie osobiście kombajn straszny no i cenowo można by kupić sporo wolnych ciężarów i podstawowego sprzętu ale jak ktoś bardzo chce to czemu nie. Sprawdzi się.
"Będąc na diecie najważniejsze jest, by wieczorem zasnąć, zanim się zechce żreć"
Szacuny
6313
Napisanych postów
78019
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766910
Zakładając, że wybór jest z tylko takiego rodzaju sprzętu, to zasugerowany przez kolegę, w jego wypowiedzi powyżej będzie lepszym rozwiązaniem, niż ten , który Ty wrzuciłeś. Kwestia jednak tego, czy rzeczywiście wybór takiej klatki będzie lepszym rozwiązaniem, niż wolne ciężary i wszystko osobno? Np. stojaki, ławeczka, gryfy, obciążenie, poręcze, drążek, sztangielki, roller i karimata. Osobiście, gdybym tworzył własną siłownię w domu, to nie mam co do tego wątpliwości, że bym wybrał wolne ciężary. Warto jest zastanowić się nad tym.
Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
347 dni
Przeczytanych tematów
10
Chodzi mi o głównie o bezpieczeństwo i uniknięcie przygniecenia wolnym ciężarem podczas treningu samemu. Suwnica jednak daje możliwość jakiegoś stopnia asekuracji i odwieszenia ciężaru.
Szacuny
6313
Napisanych postów
78019
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766910
Nie wiem na jakim jesteś poziomie, ale trenowanie w domu na tyle dużym obciążeniem, że istnieje ryzyko braku możliwości ukończenia ćwiczenia, czy też odstawienia go na stojaki nie jest zbyt dobrym rozwiązaniem. Raczej bym sugerował rozsądnie do tego podchodzić i nie schodzić z ilością powtórzeń bardzo nisko, a zostawiać sobie zapas.
Ewentualnie zawsze można pomyśleć również o klatce/stojakach z asekuracją, co pozwoli zostawić sztangę na nich.